Allmänt

Lite tips för huden inför vårsolen!

1a-april-med-sol2

***

Hej hej därute alla!

Då var vi tillbaka hemma efter en skön tur runt i området med mamma och hundarna. Vädret är hyfsat men någon värme kan man inte påstå att det är. Inte som den dagen för några år sedan då bilden här ovan togs. Det var den 1:a april 2010 och det var en underbar dag! Så varm att vi kunde sitta ute hela dagen och sola på balkongen, enbart iförda shorts och linne. 🙂 Ett perfekt exempel på att april månad inte alltid är kall, blåsig och allmänt ostadig.

Men oavsett väder nu i april så börjar det bli dags att förbereda sig för sommaren. Jag läste några bra grejer om just det i Kick’s senaste reklamtidning och tänkte att det kunde vara läge att dela med mig av tipsen därifrån här på bloggen. Det handlar alltså om att

Förbereda hyn för vårsolen

***

girl-1319114_1280

***

Exfoliera!

Börja med att vårstäda bort alla döda hudceller från ansiktets hudyta. En bra peeling exfolierar bort den trötta och gråa vinterlooken, samtidigt som hyn förbereds för att fånga solens första strålar ännu bättre – kom ihåg att med en jämn grund får du en jämnare bränna som håller längre. Men! Undvik syrapeeling som gör huden mer solkänslig. Använd i stället en variant med små korn av till exempel malda fruktkärnor eller kaffe. sun-310144_1280

Fuktfrossa!

Fuktbomba huden med en ordentlig återfuktande ansiktsmask 1-2 gånger i veckan, året runt! Det är nämligen inte bara vinterkylan som gör huden torr, även vårsolen är en riktig fukttjuv.

sun-310144_1280

Glöm inte skyddet!

Ingen hudterapeut solar utan solskyddsfaktor, eftersom de vet att det är vetenskapligt bevisat att solen står för 90% av hudens åldrande. Ett enkelt sätt att aldrig glömma solskyddet är att välja en dagkräm med SPF. Ska du vara ute en längre tid i solen behöver du komplettera med en solskyddskräm med allra minst SPF25, helst mer! Många av dagens solskyddskrämer är gjorda för att inte störa makeupen, så du behöver inte vara rädd för att solskyddet ska förstöra din look. Och du, glöm inte halsen och urringningen!

sun-310144_1280

 Fuska fram färgen!

Dagens brun utan sol-produkter är både lättanvända och sofistikerade, så nej – du behöver inte längre vara rädd för att bli fläckig eller orange. Välj till exempel en produkt som du droppar i din vanliga dagkräm för att få ett perfekt skräddarsytt resultat (ju fler droppar, desto mer intensiv färg), eller en nattmask som smidigt fixar färgen medan du sover. Men! Se till att du verkligen har varit noga med peelingen innan, så att din fuskfärg blir jämn och snygg.

sun-310144_1280

Framhäv och förstärk med bronzing!

Bättra på färgen i ansiktet med ett matt bronzingpuder – vill du även bygga upp lystern, välj ett med skimmer i. Applicera ditt solpuder, som det också kallas, på de områden där du först blir naturligt brun, alltså vid tinningarna och hårfästet, på kindbenen och hakspetsen. Använd en stor borste som du sveper lätt över hyn för att undvika skarpa kanter.

***

leave-1522005_1280

***

Många tänker inte på att solen tar ordentligt redan nu på våren och att ansiktet är utsatt hela tiden, långt innan vi tar av oss kläderna för att sola kroppen. Så vill man bevara sin hy vacker och oskadd så är det en bra idé att följa de här råden.

Källa: Kick’s

I ett framtida blogginlägg tänkte jag även tipsa om förberedelser av hela kroppen inför sommaren och dess långa, varma dagar i solen. 🙂 

***

Men nu ska jag ta hand om min brorsdotter Evelyn som precis dök upp här efter skolan. Idag ska hon få nya fina vårnaglar och så ska jag fixa hennes bryn. Och så ska vi ha tjejsnack förstås! 🙂

Ha nu en fortsatt fin dag alla och en trevlig kväll! På återseende!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...