Allmänt

Mysig påsklunch i litet format :-)

easter0

 Hej på er därute!

Idag var det inte varmt när man klev upp precis. Maken som gick upp tidigare än jag, sa att termometern stod på -5 när han kom upp. Själv tyckte jag det var tillräckligt hemskt med -1. Trots att man vet att vi kommer ha det så här ett tag framöver nu – kalla nätter, blandat väder, upp och ner i temperaturen – så blir man ändå lite frustrerad! Jag vill ha sol och värme NU! Och sommar! 😀

***

Hur som helst – vi hade en jättemysig påsklunch igår. Till skillnad mot vanliga påskaftonar då vi antingen brukar vara iväg hos någon på middag eller samlade hela familjen, så var vi faktiskt bara tre detta året, maken, mamma och jag. Och det var otroligt lugnt och mysigt, hur kul det än är med massa folk omkring sig.

 easter1

Till att börja med fick jag ett påskägg av min älskade make! 😀 Gömt under huvudkudden! Haha! 😛 Sånt älskar ju jag, och det vet han ju förstås. 😉 Men jag undrar hur många år sen det var han gömde påskägg till någon.. haha! Hans barn gömmer ju påskägg till sina egna barn idag. Men så är det när han har valt en barnslig fru. 😉

easter3

Själv hade jag ju vansinnigt roligt genom att ge honom ett jättepåskägg i år! Haha! 😀 Det var nog det sista han ville ha med tanke på att vi båda försöker ta oss ner i vikt just nu. 😛 Men det är faktiskt bara till hälften fyllt med godis, resten av platsen tas upp av två gigantiska chokladkaniner! 😛

***

IMG_2477

***

Mamma fick också påskägg på tallriken i år när hon kom till påsklunchen. 🙂 Ett ägg fyllt till bredden med guldnougat och dubbelnougat, mammas favorit! Nu kommer hon ha nougat fram till nästa påsk..haha! 😀

Därefter var det dags för påsklunch. Jag hade lagt in egen sill och gjort inkokt lax kvällen innan, det sistnämnda min stora favorit! Sen gjorde jag en pytteliten Janssons frestelse som ändå kommer räcka till lunch idag. 😛 Lite köttbullar och prinskorv förstås, ägg dekorerade med majonäs och färska handskalade räkor och ett par olika sorters sill och lax. Dessutom gjorde jag en favorit i repris – laxstubbar, även dom dekorerade med handskalade räkor och dill.

easter4

Recept på laxstubbarna hittar ni här!

***

easter5

Det var ett alldeles lagom påskbord och för en gångs skull tror jag inte att resterna kommer att räcka en vecka som det brukar i vanliga fall..hehe! 😛

Vovvarna fick förstås en egen liten påsktallrik i form av korv och köttbullar. Men då var jag så hungrig så jag orkade inte krångla med kameran mer. 🙂 Loxy hade ställt upp som fotomodell tidigare på morgonen och var nog ganska trött på poserandet också.

easter2

Efter påsklunchen blev det kaffe och citronpaj som jag bakat dagen innan. Liiite för mycket citron kanske, men jag tyckte den var supergod, citronälskare som jag är. Receptet kommer i nästa inlägg. 🙂

Ja, och efter det blev det väl som de flesta påskaftonskvällar – total godishuggsexa! 😛 Så när klockan var runt tio på kvällen så var jag helt slut, i fullkomlig godiskoma och tänker fasta 5 dagar i stället för 2 denna veckan! Haha!

Men gott var det! 😉

Nu ska jag fixa med lite tvätt och annat här hemma. Men receptet på citronpajen kommer lite senare. Ha en fortsatt fin påskhelg alla!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...