Allmänt

Dagens recepttips: Bananplättar med vaniljkvarg och färska bär

 

Hej hej!

Torsdag idag, och det betyder fastedag här hemma hos oss. 🙂 Idag så valde jag att prova ett recept från min syster Nicole som hon har gjort ofta den sista tiden, nämligen bananpannkakor eller – som jag valde att göra – bananplättar. Jag tillhör inte bananälskarna i vanliga fall, jag äter oftast bara färska bananer. Och då ska dom helst vara så färska att dom näst intill är gröna. Jag tycker inte om banansmak i glass, godis eller liknande och jag avskyr mosad banan i tårta. En typisk grej som man alltid fick på barnkalas när man var liten för ”alla” barn tycker ju om banan. Nix, det gör dom inte! 😛

Hur som helst, jag har börjat vänja mig lite försiktigt vid lätt banansmak som naturlig sötning i t.ex. smoothies så länge det inte tar överhand över alla andra smaker. Och nu var det alltså dags att prova denna omtalade rätt. 🙂

Vad är då mitt omdöme?

Jo, det var gott! Faktiskt riktigt gott måste jag erkänna! Dom smakar visserligen väldigt mycket banan och jag tyckte inte om att äta enbart plättarna. Men tillsammans med lite vaniljkvarg och färska bär så var det faktiskt jättegott! En perfekt ”fastedagsmiddag” som vi definitivt kommer att äta igen. Så här kommer receptet för er som vill prova. 🙂

***

***

Bananplättar


Du behöver:

4 bananer

4 ägg

1 dl havregryn

1 tsk kanel

1 tsk vaniljpulver


Gör så här:

Mosa bananerna. Knäck ner äggen. Vispa ihop till en smet. Häll i havregryn, kanel och vaniljpulver och vispa ihop allt. Stek antingen plättar i ett plättlägg eller mindre pannkakor i en större panna. De är ganska lösa och smetiga från början så ju mindre de är, desto lättare är det att vända på dem.

Servera plättarna med valfri kvarg och bär. Själv valde jag vaniljkvarg och färska jordgubbar och hallon. 🙂

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...