Allmänt

Syréner och rökt ost… :-)

syrentider

Hej på er därute alla!

Det är en ordentligt blåsig pingst vi har i år. Men ganska soligt i dag i allafall. Lite skillnad mot skyfallen igår. 😛

Jag har haft en sån där riktigt seg ”migränhelg”, med först själva anfallet och sedan den där hemska segheten som kommer efteråt. Så jag har verkligen inte fått mycket gjort dessa sista dagarna. Mer än att sova ut då möjligen. Men det behövs ju det också ibland. 🙂

Men jag fick mig i allafall en tur med Loxy upp till mamma och plockat lite syréner i hennes trädgård. Hon tillhör den lyckligt lottade skaran med ett eget syrénträd. 🙂

***

smokedcheese1

***

I helgen fick jag dock äntligen tag på Falbygdens rökta ost som jag ska testa för Buzzador. 😀 Det har varit helt omöjligt att hitta den i butikerna här i stan. Men nu är den införskaffad och provad, och den har fått tummen upp här hos oss. Loxy var nog helt övertygad om att det var korv, och Håkan älskar allt som är rökt så det borde jag ha förstått. 😛 Själv tyckte jag den var helt okej, men inte direkt som smörgåspålägg. Snarare som tilltugg eller på en ostbricka. Där funkar den perfekt som en lite annorlunda ost. 🙂

***

Men nu ska jag göra mig i ordning inför förmiddagens nagelpyssel. 🙂 Lillasyster Nicole och systerdotter Saphira kommer på besök här om ca en timme. Innan dess hade jag tänkt hinna bädda i allafall. 😉

Apropå ingenting egentligen.. herre jisses, vad det låter hemskt när katter slåss! Jag blir lika vettskrämd varenda gång grannkatten Molly tokskriker utanför fönstret!  

Ha en kanonfin dag alla därute och på återseende lite senare! 😉 

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...