Allmänt

Recept: Klassisk jordgubbstårta

Hej där alla!

Då var det snart måndag igen och en ny vecka. För vissa är det tillbaka till jobbet som gäller medan andra nu gått på semester. Oavsett vilket så får vi hoppas att vädret blir lite mer stabilt än det varit den här helgen. Idag har solen avlösts av riktiga störtskurar om vart annat hela dagen.

Men i allafall så ville jag lägga upp receptet på den otroligt enkla men supergoda jordgubbstårtan jag gjorde i helgen. Så här kommer det! 🙂

***

Klassisk jordgubbstårta!


Du behöver:

 

Fyllning 1:

Ca 0,5 dl jordgubbssylt

Tunt skivade jordgubbar

Fyllning 2:

2 dl mjölk

6 msk snabbvispad vaniljsås pulver (marsan)

1 tsk vaniljsocker

2 dl fast vispad grädde:

Garnering:

4 dl grädde

3 tårtbottnar (köpta eller hembakade)

1 liter jordgubbar

Ev. gult och blått strössel


Jag bredde ut jordgubbsylten på första botten och skivade jordgubbar tunt och lade ut över hela botten.

Sedan vispade jag ihop mjölk, vaniljsocker och marsanpulver till en tjock smet. Därefter vispade jag upp grädden ganska fast och vispade därefter ihop den med vaniljkrämen.

Jag bredde ut ca 2/3 av krämen över andra botten och resten på den översta tårtbotten.

Sedan vispade jag upp ca 4-5 dl grädde och bredde ut grädde runt hela tårtan. Därefter spritsade ut grädde uppe på översta tårtbotten men lämnade ett ”hål” mitt i. Hålet fyllde jag med massor av fint skivade jordgubbar och strödde till sist lite gult och blått strössel över dem.

 

 


 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...