Allmänt

Skördetid!?

DD7CA843-CDB8-4B5B-8F68-498E49976F0F

Hej på er alla!

En underbar sak med den här årstiden är att naturen bjuder så så enormt mycket gott från sitt eget skafferi. ? Antingen går man ut i skog och mark, eller i fruktträdgårdar om man har möjlighet, och njuter av det som vår vackra natur har att erbjuda.

Men har man inte möjlighet till det eller kanske inte har tillgång till självplock, så är säsongens rotfrukter och grönsaker väldigt billiga i matbutiken just nu. Jag köpte bland annat flera kilo morötter och lika mycket rödbetor till det fantastiska priset av 2,80 kronor/kilot. Det blev väääldigt mycket rotfrukter. ??

Så jag satt igång med rödbetskok härom dagen. Min käre norrländske make är van vid en delikatess som jag här nere i mina västligare trakter aldrig hört talas om, nämligen hemmanykokta, skivade och ljumma rödbetor på hårt tunnbröd med smör.  ? Och varje gång är det lika roligt att glädja honom genom att bjuda honom på en liten kulinarisk nostalgitripp. ?

Många är lite rädda för att koka rödbetor eftersom dom inte gärna vill vara illröda om händerna ett par veckor framöver..? Men riktigt så illa är det faktiskt inte. Man får vara lite försiktig med kläder och yter som suger åt sig, och vill man vara extra försiktig så använder man tunna handskar. Men det gjorde inte jag och jag klarade mig utmärkt utan röda missfärgningar på händerna. ?

***

A6E2CD7F-24F8-441A-9BA6-D32CA0E9528C

***

Så utav alla dessa rödbetor blev det både kokta som pålägg till ”norrlänningen” ? och inlagda. En jätteburk till maken och mig, och en inte så liten burk heller till min älskade mamma, som gav mig toppoäng för dem. Tack finaste mamsen!?❤️

Här kommer receptet på den inläggning jag valde. Dock brukar jag koka mina lite längre än recepten säger. Jag gillar inte rotfrukter när dom är allt för ”al dente”. Jag delar upp stora och små i olika kastruller och sen håller jag noggrann koll med en sticka. Det brukar bli allra bäst.

***

21B96F46-CCDE-4890-BEED-40FB860FA4E9 

10742567-57B4-4A93-9936-FAA446C262A8

Själv valde jag att för första gången smaksätta de inlagda rödbetorna med ingefära, vilket verkligen blev jättegott! 

Lycka till med din inläggning! 

Nu ska jag förbereda middagen och sen är det dags för lite Maria Wern ikväll. ?

På återseende alla! 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...