Allmänt

En lugn 3:e advent för oss… :-)

EAD7B769-82D2-498D-B12A-908CFE521581

***

God kväll på er alla denna 3:e advent. ? Bara en vecka kvar då, till dopparedan. Vi har bjudit hem några stycken på adventsfika några år nu och det börjar kännas som en riktigt mysig tradition. I år var det svårt att få ihop alla på just adventsdagen så det fick bli igår, dagen innan i stället. ? Och trots att jag lovade att blogga om det direkt igår kväll så var det helt omöjligt. ? Jag var sååå trött, efter flera dagars bakning och godistillverkande och sedan hela lördagen för att fixa i ordning allt. Min käre make var på tävling så jag fick sköta det själv, vilket jag faktiskt gärna gör om jag ska vara ärlig. ?

***

E9B54ADD-EFB7-4D3D-B08A-749B79EF413B

***

Men en bra stund på morgonen undrade jag verkligen hur jag skulle hinna få ordning på allt. ? Det var burkar och påsar med bakverk överallt och jag ville inget hellre än att lägga upp allt men det var väl det bästa sättet att torka ut och förstöra alla bakverk flera timmar innan. Så det blev lite pysslande för att planera dagen.

***

bak1 (kopia)

***

bak2

***

bak3

***

12929B2A-70AD-4EF5-8E85-ACDAFB9CA279

***

Men till sist började klockan närma sig 17.00, dukningen var klar, ljusen var tända, för en gång skull hade jag hunnit borsta håret och få av mig förklädet och sist men inte minst – allt adventsgott stod framdukat på bänkarna. ?

***

 CB21BC54-31FC-416F-A83E-71E84B44A6CA

***

Jag hade bakat lite nya spännande saker i år, bland annat kärleksmums med smak av saffran och apelsinglasyr, pepparkaksrulltårta med lingoncreme cheese frosting, vaniljfyllda saffranssockerbullar och saffransbullar med vit choklad. ? Förutom det gjorde jag en mjuk pepparkaka med glasyr, en banankaka och en kardemummakaka. Och så fanns det pepparkakor och olika ädelostar förstås. ?

***

4390E1DF-648A-4930-A4C1-327D8EC73A41

***

På godisbordet stod det hemlagade tofféfee, gräddkola, vaniljbollar doppade i mjölkchoklad och strössel, snöbollar (vaniljbollar doppade i vit choklad och cocos) och årets höjdare bland de flesta tror jag. ? Sedan gjorde jag inte mozartkulor i år utan mozartrullar dekorerade med spritsad choklad och hackade nötter och mandlar och lite guldkulor och snöflingeströssel. Ischokladen är köpt, där tröt min ork och tid.. ? Och skumtomtarna också förstås. ☺️

***

352C593A-9419-4288-B4EB-6B5D77B49D01

***

Sedan var det dags att ta emot gästerna. ?

Med tanke på uppbådet av bakverk så skulle man kunna tro att jag bjudit halva Borås men vi hade faktiskt bara en liten mysig och lugn familjesammankomst igår. Som vanligt saknade vi några men vi hoppas att bli några fler nästa år. ?

***

familjebild1 (kopia)

***

Hela gänget samlat på en bild. Det händer inte så ofta, bara när jag kommit på tanken att rigga upp mitt kamerastativ och rota fram fjärrutlösaren. ?

***

familj4

***

Därefter var det frossande och mys och prat som gällde. En jättetrevlig kväll som slutade precis som en sån här fika ska sluta, med att alla ramlar ut genom dörren i total matkoma. ?

***

0259245C-EBDD-44A2-9EA9-FCD6E0AABEE3

***

Brorsans kakfat säger väl ungefär allt… ?

Nu är det dags för Netflix och Vampire diaries för min och makens del. I morgon är det träning på morgonen och sen är det bara att köra igång sista veckan innan julafton. Handling, matlagning, nagel- och fransfix och allt som ska hinnas med.

Ha en fortsatt fin kväll alla! ?

***

familjebild2 (kopia)

***

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...