Allmänt

Pepparkakspyssel!

AF5C1AD9-64A8-4C0C-89A0-BACA39ECC6CC

Hej på er alla!

Nu har det gått ett tag igen när bloggen har fått ligga stilla. Jag märker att jag mer och mer gått över till att lägga upp bilder och händelser på Facebook och Instagram och det är ju egentligen synd, för jag har ju haft den här bloggen så många år nu och har faktiskt inga planer på att lägga ner den. Jag måste hitta en bra och enkel app att blogga i, för den jag har använt i åratal har lagts ner till min stora sorg, för den var verkligen såå bra, och jag har inte hittat något liknande efter det. Men tills dess får jag logga in som vanligt via en webläsare. ?

43852ABF-12B1-4854-9AC5-335E9A901727

Idag hade jag för omväxlings skull absolut ingenting inbokat, så jag satte mig vid köksbordet och roade mig med lite pepparkakspyssel medan jag lyssnade på en ny ljudbok. ? I säkert ett par år nu så har jag varje jul tänkt att göra en pepparkakskrans efter att ha sett en bild på en sådan på en pysselsida på fb. I år fick jag äntligen tummen ur och köpte hem papparkakor (nej, jag bakade dom inte själv, så ambitiös är jag inte..?) vispade ihop kristyr (den gjorde jag själv i allafall..?) och skred till verket. Dock gjorde jag ett stort misstag. Tjejen som lagt upp tipset på kransen skrev att hon limmat ihop den med limpistol, så den var bara för syns skull, inte ätbar alltså. Själv köpte jag det nya Baking glue från Dr Oetker och trodde att det skulle funka. Det gjorde det definitivt inte.

857D30A9-CBFC-469D-B43C-D5866CCBE2E0

Jag följde anvisningarna efter konstens alla regler men det var som att försöka limma ihop pepparkakorna med potatismos. (Vilket för övrigt nog hade gått bättre..?) Så nu får jag försöka lösa det på något annat sätt. Det får nog bli limpistolen ändå. Pepparkakshuset gick det precis lika dåligt med så det limmade jag till sist ihop med min egna kristyr och det funkade bättre.

13FCE7C2-80F9-43BF-8D6C-CE141071DFC7

***

  Förutom pepparkakspysslet idag så har jag haft några riktigt intensiva bakdagar inför nästa helgs årliga adventsfika här hemma. ? Ett par nya recept har jag provat också som jag ska lägga upp här senare.

Men nu är klockan mycket och ska vi hinna med något avsnitt av Vampire diaries ikväll så är det dags nu. ? I morgon bitti är det träningsdags igen innan lillasyrran kommer hit för att få lite skönhetsfix.

Ha en fortsatt fin torsdagskväll och en god natt alla!

I morgon är det äntligen fredag!? 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...