Allmänt

Jul och nyår i sammanfattning

24408F0D-AF68-435D-AFF6-DE176AE8E78D

***

Hej på er alla!

Då var julen och nyårsafton över för den här gången. ?

Som vanligt har det varit en intensiv och stressig tid med massor att göra och lite tid över till att blogga. Jag försöker fota så mycket som möjligt dessa dagar så att jag kan skriva lite inlägg i efterhand, men när det är som stressigast så använder jag mig också mer av sociala medier, både facebook och instagram. Ibland säger ändå en bild mer än tusen ord. ?

***

Så vad har hänt sedan sist då? Massa nya roliga skapelser på nagelfronten har det blivit förstås. ? Jul och nyår är en underbart rolig tid då många verkligen tar ut svängarna och provar lite mer än till vardags. Det roligaste som finns är när man tillsammans kommer fram till en tanke på en design och färgkombo som känns helt rätt och att jag sen får fria händer att skapa tanken. ?

***

47F83F34-5F2C-4FD3-98C0-47E298F18B73

***

Förutom nagelpyssel var det förstås julpyssel! ?

Julpynta och självklart – lägga in sill och göra inkokt lax, mina två uppdrag till den gemensamma julmiddagen hos min yngsta syster. ? Slå in julklappar och fixa med kvällsgottet inför uppesittarkvällen som skulle gå av stapeln hemma hos oss.

***

D8AE42D7-3FB0-441B-9627-1CEABB365ED4

***

Därefter var det dags för årliga julkortsfotograferingen av Loxy såklart. ? Och till uppesittarkvällen hade jag till min förvåning fått önskemålet ugnsomelett med svampstuvning. Kanske inte vanligaste uppesittarmaten men gott var det. ? Och det var även alla ostbågar, chips och nötter som vi dukade fram till Bingolotto efter maten. ?

***

F63BE1FE-1252-45E3-821B-991FAD5CCA65

Sedan var det dags för julafton hemma hos lillasyster Nicole med familj. En jättemysig familjekväll med alldeles för god mat och alldeles för mycket godis. ? Julklappspapperskaos i vanlig ordning, Kalle Anka och julfina djur. ?

***

FBB621CA-FBDD-489C-A8BF-7F1C3EA6DE56

***

Juldagen brukar vi alltid slappa hela dagen, titta på massor av glada julfilmer och äta kopiösa mängder  med godis från alldeles för många chokladaskar och känna oss som uppsvällda julgrisar. ? Men efter att ha börjat med en ny livsstil under 2018 så blev det inte riktigt så illa i år. Nicole och jag halkade i väg på glashala gator mot gymmet tidigt på juldagens morgon och körde en timmes träning. ? Sedan blev det förstås lite julmatsrester och gott under dagen men inte sådana mängder som det brukar bli i allafall. Dock är jag inte den som kan motstå hemlagad ris a la Malta på jul  ?

***

F762F544-5FFF-4240-9869-D94B77E00E80

***

Jaha, sedan blev det faktiskt en hel del träning under veckan fram till nyår. Som vanligt förberedde vi oss på en fasansfull nyårsafton med en hyperventilerande och sönderstressad hund. Vi täckte för fönstren, gav Loxy lugnande medicin, tröttade ut honom under dagen så han skulle vara riktigt trött på kvällen, förberedde med gott godis till honom och lagade vår egen nyårsmat under dagen så vi skulle kunna ägna oss bara åt Loxy på kvällen när det började smälla.

Då visade det sig att vår lilla misstanke om att gammelgubbens dåliga hörsel nog skulle kunna vara en fördel i sammanhanget. För han brydde sig inte alls om smällarna. För första gången på alla dessa år i hans liv hade vi en lugn vovve som sov sig igenom nyårsafton utan minsta darrning. ? Min lille kille!

***

7607D6A8-7A4B-460C-9AE4-097852E963A2

***

Han var lika glad och nöjd hela kvällen. ?

Och vi kunde äta vår smarriga nyårsmiddag i lugn och ro, maken och jag. ?

Som vanligt gjorde jag vår klassiska nyårsmiddag, toast med räkor, ägg och avocado till förrätt, chêvregratinerad oxfilé med hemmagjord potatisgratäng och sallad till varmrätt och vanilj/vitchokladpannacotta med hallonmousse och riven choklad till efterrätt  ?

***

EDFD2F01-F211-4146-80C5-433EC7566B40

***

 Jaha, det var en liten kort sammanfattning av den intensiva jul- och nyårshelgen som varit. Nu börjar det nya året och allt vad det bär med sig. Jag har både nya planer och idéer inför 2019 och i nästa inlägg ska jag även göra en liten återblick på året som varit och vad jag är nöjd och missnöjd med. Men ikväll får det räcka med detta. ? Nu ska jag kika lite på en film och umgås med min make. Ha en fortsatt fin kväll alla och på återseende! ?

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...