Allmänt

Lite tankar om corona…

C298C4C4-8CD4-4694-A675-31ED2B767012***

 God morgon på er!
Idag verkar det bli ordentligt blåsigt ute. Lotus var inte speciellt road av att nästan blåsa bort på morgonturen. Det är inte lätt att vara liten och lätt. ? Jag misstänker att mamma får ställa in sin tur med Sammie idag också. Han lär nog inte heller uppskatta blåsten. Hade det inte varit för att vi undviker att träffas nu för att inte riskera smittspridning så hade jag gått hem till mamma och så kunde dom få lekt av sig lite. Men oavsett olika personliga åsikter om allt runt coronaviruset så anser jag i allafall att det är vettigt att följa råden om social distansering så mycket man bara kan, och framför allt skydda dom äldre och personer i riskgrupper om man känner såna. Och utöver det försäkra sig om att man gör det man kan för att förhindra smittspridning. Igår när jag var hos frisören var det tydligt att salong Karma gjorde allt dom kunde för att hålla kunderna en bit ifrån varandra, att dom var noga med handtvätt när man kom dit och hade handsprit ståendes på toalett och i kassan som man kunde använda både före och efter att man rört vi betalmaskiner mm. Det kändes tryggt att vara där, även om man såklart alltid har smittorisken i baktanken. Dock tar jag inga risker med min mamma för hon tillhör ju i allafall gruppen från 70 år nu och jag tänker inte riskera att dra hem nån smitta till henne om jag kan undvika det.
***

Det är ju en himla svår balansgång det här med covid-19. Man uppmanas att stanna hemma för minsta lilla symptom. Och symptomen kan vara mild hosta, lite snuva, kanske lite halsont. Det behöver inte ens vara feber eller värre symptom än så. Men som jag har pratat med många om nu…lite hosta..? En aning snuvig? Alltså, det kan jag ha mer eller mindre året runt. Jag har ofta huvudvärk eftersom jag har både kronisk sådan och migrän och när det bara är huvudvärk är det ju helt omöjligt att avgöra om det är min ”vanliga” huvudvärk eller symptom på covid-19 eller annan influensa. Och som sagt, huvudvärk har jag var och varannan dag. Jag kan ju inte isolera mig för det, då skulle jag ju förmodligen inte kunna lämna hemmet de närmsta året.
Det är sånt här som gör att jag tycker att masstestning borde införas när det är möjligt, helt enkelt därför att jag tror att det blir lite som ”vargen kommer…” över det hela annars. Man känner av nåt litet så kallat symptom, sen känner man sig bra igen dagen efter och inser att det förmodligen bara var inbillning. Efter några såna gånger så kommer man troligtvis inte ens att reagera den dagen det kanske är på riktigt. Att stanna hemma fast man egentligen är frisk…eller att gå ut bland folk fast man egentligen är sjuk.. ??‍♀️ Det är ju svårigheten för alla (de flesta) som får så milda symptom att dom faktiskt kan funka som vanligt men ändå är en smittkälla för andra, mindre starka personer.
Vi får bara hoppas att dom lyckas få fram ett test snart som kan tala om ifall man även har haft covid-19 redan, och slipper lyssna efter kroppens signaler hela tiden. I allafall för den här säsongen.

***

Men fram tills dess får man bara följa myndigheternas råd, hålla sig distanserad från andra så gott det går, och hålla sig helt undan från dom som riskerar att bli riktigt dåliga. Det kommer att bli en märklig vår och sommar det här, är förstås redan det, men jag tror vi kommer märka av det ännu mera framöver. Inställda evenemang, stänga verksamheter och butiker, mindre folk överallt. Det är tur att det faktiskt finns en hel del att göra utöver det trots allt, både hemma och ute i naturen där man kan hålla sig för sig själv. Men det ska bli intressant att se tillbaka på detta den dagen vi kommer ut på andra sidan coronan och ser vad som har hänt med samhället. Intressant men också lite otäckt. Det här är verkligen en helt unik händelse.
***

 70881E8F-B6E6-43E5-A65E-8125D702BEC8
***

 Det här var lite av mina tankar runt coronasmittan och dagens situation. Jag försöker att leva så vanligt det går utan att utsätta varken mig själv eller mina närmaste för några onödiga risker. Jag lider verkligen med alla dom som drabbats av ångest och panik nu, och jag hoppas att Sverige har valt rätt väg i kampen mot viruset även om jag har mina tvivel i vissa fall. Bara tiden kan utvisa vad som funkat bäst. 
Nu ska jag i allafall väcka min morgontrötta vovve och gå på en blåsig liten promenad innan det är dags för lite annat pyssel här hemma. Kanske lite brödbakning idag. ☺️

Ta hand om er alla nu, håll er friska och på återseende senare! 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...