Allmänt

Svampplockartur!

4E62B200-BA2D-4487-A1DB-D9126999CDF1***

 God morgon på er!

Idag blir det en riktigt lugn dag för vår del, vare sig vi har lust eller inte. ?

Igår var det en perfekt dag för en skogstur och vi gav oss ut till brorsan för att leta efter kantareller i hans trakter. Mamma följde med men stannade och umgicks med lillebror på hans härliga altan medan Håkan och jag tog svampkorgarna och Lotus med oss ut i skogen. Lotus hade nog sitt livs roligaste promenad tror jag. Han är en riktig skogsmulle och älskar att hoppa över stockar och stenar, ner i dypölar och trassla in sig i sly. ? Jag stannade ofta och med jämna mellanrum och gick igenom honom efter fästingar och plockade bort några som kröp på pälsen. Han är ju så vit att det är lätt att se dom och ingen hann sätta sig som tur var.
***

8F1B9142-EFAB-48D2-AE58-2B7F7668B15D

***

Håkan och jag är nog tidernas sämsta kantarellplockare tror jag, eller också har vi bara en himla otur och vara ”andre man på plats” varenda gång så att säga. För vi brukar aldrig hitta några kantareller, i varje fall ingen mängd att räkna med. Även den här gången hade en snubbe varit där nån vecka före oss och kommit ut ur skogen med en icakasse full med svamp, till och med två dagar på raken om jag inte minns fel, Så vi knallade förstås förväntansfulla in med tron att vi skulle fylla korgarna och undrade om det skulle räcka med dom, eller om man skulle ta med sig en extra kasse. Jomenvisst… ??

***

Visst hittade vi svamp. Massor av svamp till och med. Men allt var ju liksom inte kantareller och det råkar vara den enda matsvampen jag vågar plocka med min svampkunskap. Den och Karl Johan, men det såg jag inga. Men vi fick i allafall ihop en del som synes på bilden här ovan och var så klart jättelyckliga. Riktigt så lyckliga var inte våra leder. Efter sammanlagt tre timmar ute i skog och mark, klättrandes och kavandes över stock och sten så kunde varken Håkan eller jag gå ordentligt. Lotus fick sitta på min rygg i sin mysiga ryggsäck under andra vändan och där låg han och halvslumrade gott. Det var inte utan att jag önskade att jag också hade en ryggsäck att krypa in i.
***

F0B56F94-6F58-4D99-9AE6-AFC8B5C63319

***

 Jag tog ett par pauser och pratade med potentiella prinsar i stället men lämnade dom åt singlar i stället. ? Och till slut bestämde vi oss för att det fick vara nog. Både maken och jag hade riktigt ont, han i sina knän och jag i mina höfter och vi får betala dyrt för vår skogstur idag båda två. Men man är lite van vid det där. Man får helt enkelt vara beredd på ett par dagars extra värk om man vill ge sig ut på nåt sånt där och man gör det ändå.
***

28D54B87-377F-4170-A4D2-35BFD4FC86B9

***

 I mellan de två turerna fikade vi på brorsans altan i det härliga vädret och njöt av kaffe och blåbärsmuffins. Det var kanske inte stekhett, (tack o lov) men solen sken, himlen var blå och det var ett helt perfekt väder för en svampplockartur. 
Efter en välbehövlig vila på soffan när vi kom hem, rensade jag kantarellerna och gjorde varma mackor i ugnen med svampstuvning, riven västerbottenost och hackad basilika från egna kryddodlingen, såå himla gott!! Och resten av kantarellerna förvällde jag och frös in för höstens mustiga fläskfilegrytor. ?

Det var vår fina lördag det. Idag är molnen tillbaka och regnet hänger i luften. Men för min del är det inte hela världen eftersom jag ändå inte lär komma iväg nånstans idag. Det blir en vilodag idag med små vovvepromenader bara, för att hålla Lotus och lederna igång. 

Ha en fin söndag alla, vad ni nu ska hitta på! ?

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...