Allmänt

En timme kvar till avfärd…

malmoe-aviation1Ja, inte till att vi lyfter men då åker vi ifrån Borås till Landvetter. Jag har nästan fått krupp på Malmö Aviation idag under typ 1 1/2 timmes samtal i telefon med olika avdelningar. Jag har haft fullkomligt klart för mig att Loxy kommer att vara mitt enda handbagage, men jag utgick ju ändå ifrån att jag skulle få lov att ha med mig en liten handväska också, med typ plånbok, biljetter, mobil osv. Men nähä, ett (1) kolli är vad som gäller. Och då kommer vi till grejen som får mig att undra om dom har alla chips i påsen på det där flygbolaget.

Receptbelagd medicin får man inte lov att checka in, den måste tas med i handbagaget, i en speciell 1-liters genomskinlig återförslutningsbar plastpåse som kommer att kollas i kontrollen. Okej! Men jag får ju inte ha något annat handbagage än Loxy. Ska jag alltså välja mellan hunden och mina epilepsimediciner då?? Nja, kunde jag inte lägga dom i typ jackfickan eller nåt..? blev frågan.

??? Medicin för nästan en vecka? Jag skulle inte tro det! Efter många om och men och omkopplingar hit och dit, eftersom ingen verkade veta nånting om de här bestämmelserna som dom själva har skrivit ut på sin websida på nätet, så fick jag klartecken att jag fick lov att ta med mig mina mediciner utöver hunden. Men ingen handväska. Möjligtvis nåt pyttelitet där jag kan ha medicinen. Men resterande saker som man måste ha då? Som ovanstående nämna saker, plånbok osv osv? Nej, hunden är enda handbagaget!

Snacka om halsstarriga! Utan att tänka det allra minsta praktiskt! Jag kan förstå att dom inte vill ha för mycket väskor och grejer inne i kabinen, men herregud! Dom får väl tänka till lite! Bara för att man har hund så betyder det väl inte att man inte har behov av något annat!

Detta är bara en bråkdel av alla bagageproblem jag har haft inför den här flygresan, reglerna är fullkomligt förvirrande. Till och med vissa av dem jag pratade med på Malmö Aviation var förvirrade och svarade fullkomligt fel innan jag hänvisade dem till websidan och vad som stod där. Då visste dom inte vad dom skulle säga. Därav alla omkopplingar, skulle jag tro.

När min sambo och hans arbetskamrat ringde till Luftfartsverket och frågade om detta, så fattade dom absolut ingenting! Dom hade aldrig hört talas om alla dessa märkliga bestämmelser.

Men nu sticker vi snart, och jag har försökt att lösa detta på bästa möjliga sätt. Vi är inte framme i Härnösand förän tidigast vid midnatt, så först i morgon får ni veta om jag överhuvud taget har fått med mig alla mina grejer.

Önska mig gärna en god resa! smiley

På återseende!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...