Allmänt

Pyssel-lördag med både odling, naglar & snickeri.

9B099505-6672-4804-9EEC-91FB3145332B

God kväll på er!

Nu är det snart dags för kvällsslappande med en film och lite lördagsgodis här hemma. 🤗

Annars har jag fått en hel del gjort idag, trots en riktigt envis värk i ena knät och ena höften. Jag kände av det redan igår före sjukgymnastiken och borde kanske ha tagit det lite extra lugnt, men jag tycker redan jag tar det så lugnt som jag kan med träningen på rehab. I vilket fall som helst så har jag kunnat syssla med sånt som inte kräver så mycket kroppsstyrka idag. 😊

***

 Jag började självklart med att sköta om alla mina små plantor. Jag har nämligen delat mina tomatskott nu och satt dom i separata krukor. På grund av platsbrist så får dom stå i minikrukor den första tiden och sen får jag plantera om dom i större krukor efter hand som dom växer.
***

BD8E72A0-F690-4407-9979-B1DEFB9371D0
Därefter tog jag en kopp morgonkaffe och satte mig sedan för att fixa till mina egna naglar som var totalt förstörda av all jord, lera, grävande och planterande. Nu är det handskar som gäller oavsett vad jag ska göra så jag slipper det här på ett tag. 🙈 Det är lika tråkigt att göra naglar på mig själv som det är roligt att göra naglar på andra. 😁

Därefter var det dags för mitt lilla lördagsprojekt. 🤗

***

5219227A-5612-447F-8201-45E0073C49D8

Jag beställde en byggsats förra veckan, för att göra mitt eget fågelmathus. 😊
Nästan exakt ett sånt här gjorde Håkan och jag för några år sedan. Då ritade jag upp vad jag hade tänkt mig, Håkan förverkligade mina idéer och snickrade ihop mitt fågelhus och sen målade jag det.

***

B142608B-212C-492D-865A-AE7165EE721A

***

Den gången målade jag självklart mitt fågelhus rosa, och jag älskade det! Speciellt när mina sommarmalva började växa upp ur blomlådan bredvid och klättra på huset. 😍🌸

Den här gången ska jag hitta på nån annan färgkombination tänkte jag, eller två kombinationer faktiskt. Jag köpte nämligen två byggsatser och ett paket med färger från Panduro hobby är på väg. Min tanke är att jag ska knåpa ihop en liten inspirationsvideo på när jag pysslar med de här fågelhusen. 😊 Vi får väl se om jag lyckas med det. 😅

Nu ligger i allafall första huset och torkar efter invändig skyddsmålning. I morgon ska jag ta itu med resten. Då kommer jag också filma och komma med lite tips som vi lärde oss från vårt förra fågelhusbygge. Tips som går lika bra att applicera på byggsatser. 😊
***

55E81613-0A43-450C-BBFA-09B5B2AB7E75

Tanken är att jag ska handmåla fönster, dörrar mm direkt på detta nya huset. Förra gången sågade vi ju ut små träbitar till detta som jag därefter målade. Men jag får se, jag kanske kör på samma sak den här gången också. 😊 Jag tycker det är lite finare med det tredimensionella intrycket som det ger och det finns dessutom massa söta tillbehör att köpa så som spaljéer, stegar, blomlådor mm. 😍

***

32278A9F-CC57-4A70-978D-8ABC4ADC1FAB

Därefter var det dags för lördagsmiddag. 😊

Den här helgen har det blivit sån där riktigt fräsch mat (som gör att man kan äta fredagsmyset med gott samvete..och lördagsmyset..🙈😅).
Sushi igår och ost & skinksallad idag. 😋

Men nu har maken plockat fram lite chips och en chokladkaka och filmen ligger i startgroparna.
Ha en jättemysig lördagskväll alla och på återseende!😍

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...