AllmÀnt

En underbar sommardag!đŸ„°

439F6BA2-D4AC-4646-9EAD-0A6E60F174A2

Hej dÀr ute i sommarvÀrmen alla!

Vilken helt fantastisk dag!😍 Äntligen fĂ„r vi lite vĂ€rme och sol, det Ă€r sannerligen inte för tidigt.
Jag började dagen med att jobba ute i trĂ€dgĂ„rden. Redan igĂ„r förberedde jag landen genom att rensa bort ogrĂ€s, och i morse hade jag sĂ„n vĂ€rk i rygg och nacke att jag trodde jag fĂ„tt nackspĂ€rr. Men jag gav mig tusan pĂ„ att jag skulle fĂ„ ner mina plantor i jorden idag. Och med HĂ„kans hjĂ€lp, han fick bĂ€ra och tömma ut jordsĂ€ckar och grĂ€va upp ett land lite extra, sĂ„ kunde jag sĂ€tta mig i grĂ€set och peta ner alla mina förodlade smĂ„ plantor. Nu Ă€r det bara att hĂ„lla tummarna för att dom tar sig. đŸ€— Just nu ser dom lite hĂ€ngiga ut efter utplanteringen men det Ă€r ju inte ovanligt.
För att fĂ„ lite blomsterfĂ€gring direkt sĂ„ blandade jag mina plantor med tvĂ„ underbara blommande dahlior som jag köpte igĂ„r pĂ„ plantagen. Jag verkligen Ă€lskar dahlior! đŸ„° Det Ă€r helt fantastiskt hur mĂ„nga olika förger och varianter det finns.

***

41C85D51-C611-4456-8E6D-C09DAFBA689E

***

TyvĂ€rr klarade inte mina ranunklerknölar sig dock. 😕 Dom ska vara svĂ„ra att driva upp har jag hört och jag rĂ„kade nog övervattna dom sĂ„ att rötterna möglade, nĂ„got som tydligen Ă€r ganska vanligt. Anemonerna Ă€r dĂ€remot uppe och utplanterade men jag Ă€r lite osĂ€ker pĂ„ hur dom kommer att ta sig. Det Ă„terstĂ„r att se. 😊

***

Efter att plantorna var pĂ„ plats satte jag igĂ„ng att stĂ€da köket efter att det varit vĂ€xthus hela vĂ„ren. 😅 Hela köksbordet, kökssoffan och golvet har varit fullt med planteringslĂ„dor, krukor och brickor. Nu Ă€r det bara pelargoner och tomatplantor kvar och dom fĂ„r stĂ„ kvar. VĂ„rt kök Ă€r ett perfekt vĂ€xthus för tomater med vĂ„ra höga fönster. 😊 🍅 Men nu fick jag Ă€ntligen lĂ€gga pĂ„ min nya sommarduk och göra köket lite sommarfrĂ€scht.

***

8FBBC6EA-045E-4F9A-950A-3E885595C0BA

***

NĂ„gra mĂ„rbackor fick vara kvar pĂ„ köksbordet. 🌾 Och i fönstren blommar andra pelargoner för fullt. I Ă„r trivs blommorna hos mig helt klart. 😍

F5A1B6C8-44C8-4F54-9616-030891BEC590

***

Jag kan inte fatta att dom blev sĂ„ fina efter att jag bara lĂ€t dom stĂ„ framme i köksfönstret hela vintern. Ingen övervintring pĂ„ nĂ„gon sval plats, för nĂ„n sĂ„n plats har jag inte. Utan jag skötte om dom som vilken annan sorts krukvĂ€xt som helst. Tidigare Ă„r har jag försökt att övervintra mina pelargoner efter konstens alla regler och dom tvĂ€rdog, alla som en. Jag hade inte en enda pelargon kvar till vĂ„ren. Men nĂ€r jag struntar i alla förhĂ„llningar och bara lĂ„ter dom stĂ„, ja dĂ„ gĂ„r det hur bra som heslst. 😄Jag klippte inte ens ner dom hĂ€r. Jag tog bara av nĂ„gra lĂ„nga grenar nu i vĂ„r som numera sitter i nya krukor. Det behöver inte vara krĂ„ngligare Ă€n sĂ„ tydligen. 😉

***

 5078E4F3-3368-4576-8E74-B8A929AD7521***

Efter alla trĂ€dgĂ„rdsbestyr var klara sĂ„ tog vi finbilen och Ă„kte ut en svĂ€ng till AlmenĂ€s för att njuta av varsin glass i vĂ€rmen. 😍 DĂ€r fĂ„r ju inte lilleman följa med in tyvĂ€rr, sĂ„ dĂ„ fĂ„r man anpassa sig efter det. SĂ„ HĂ„kan och Lotus satte sig pĂ„ grĂ€smattan utanför medan jag gick in och köpte glass. Dom har ett helt fantastiskt sortiment med glassmaker dĂ€r ute. Det Ă€r en himla tur att man inte Ă€r dĂ€r varje dag. 🙈😅

***

 641BADE2-C370-49A6-8928-4C23C54F5255***

 06B81043-BF48-411F-A135-C81052FC5230***

 Det var sjĂ€lvklart ordentligt med folk dĂ€r ute, inte sĂ„ konstigt en dag som denna. Jag fick en sĂ„n himla flashback frĂ„n min tonĂ„rstid nĂ€r jag gick igenom mot glasskiosken. NĂ€r jag sĂ„g alla ungdomar pĂ„ sina hansdukar med musiken pĂ„ hög volym och kĂ€nde doften av solkrĂ€m överallt sĂ„ kastades jag tillbaka till NĂ€setbadet i Göteborg dĂ€r vi hĂ€ngde hela dagarna umder sommarlovet. đŸ„°

Det Àr förstÄs en enorm skillnad pÄ grÀsmattor vid en insjö och kala klippor vid havet men kÀnslan och stÀmningen var ÀndÄ densamma.
***

600AB991-068F-4A14-B85F-2A7C0DD583AB ***

Vackra AlmenĂ€s!😍

***

Sen Ă„kte vi hemĂ„t igen och började förbereda grillen inför middagen som ska bli barbecuemarinerad kyckling med grillad fĂ€rskpotatis. 😍
***


20D6C662-3D45-484E-91DD-A4C8A7E79A71

***

Nu Ă€r det dags för lite soffhĂ€ng och en bra film att avslut dagen med. Och lite naturgodis. đŸ€—

Hoppas ni har haft en lika underbar sommardag som jag. Och att morgondagen blir lika hÀrlig!

***

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...