AllmÀnt

Ekorrar, kakor och dinosaurier! 😁

40C9DC4A-281D-4B0E-8736-352466DF25B2

God kvÀll pÄ er!

Idag har det varit en riktigt intensiv dag och jag Ă€r helt slut ikvĂ€ll. SĂ„ jag ska snart ta en tidigt kvĂ€ll faktiskt. Men medan jag slökikar pĂ„ Mellos första deltĂ€vling sĂ„ tĂ€nkte jag att jag kunde passa pĂ„ att blogga lite samtidigt. 🙂

Först och frĂ€mst mĂ„ste jag ju bara presentera Korre, nytillskottet i min lilla mathörna utanför trĂ€dgĂ„rdstĂ€ppan. DĂ€r har vi hittills haft mest fĂ„glar av olika slag, bĂ„de smĂ„ och stora, förutom en sork som ocksĂ„ insett fördelen med en fĂ„gelmatplats och har flyttat in mellan stenarna. Men nu har alltsĂ„ Ă€ven Korre hittat hit. Och han Ă€r helt bedĂ„rande söt!đŸ„° Jag misstĂ€nker att det kommer bli en hel del bilder pĂ„ Korre i sommar. 😁

 ***

F3FAD2E1-8C65-4E6B-98E3-3C29DA3DC630

***

 Förutom mitt pyssel med fĂ„glar, vĂ€xter – och nu ocksĂ„ ekorrar – sĂ„ har jag börjat med en sak som jag tĂ€nkt att göra i mĂ„nga Ă„r men det har varken funnits tid eller energi för det. Men nu kĂ€nde jag för att göra nĂ„got nytt. Jag Ă€lskar ju att dekorera cupcakes och tĂ„rtor. Men jag kan ju inte göra hur mĂ„nga tĂ„rtor som helst, eller cupcakes heller för den delen. DĂ„ skulle hela familjen, slĂ€kten och grannskapet rulla fram till slut. Det Ă€r lite svĂ„rt att frysa dekorerade tĂ„rtor för framtida bruk. Men med smĂ„kakor Ă€r det en helt annan sak. 😃 Dom hĂ„ller sig lĂ€nge, bĂ„de i burk och frys, och Ă€r mycket lĂ€ttare att ha sparade.
Mina första försök hĂ€r ovan tog en hel dag att pilla ihop. 😆 Men sen gjorde jag ett gĂ€ng kakor till systersonen och och bonusbarnbarnen till vĂ„r tur dit i helgen och det gick lite fortare, nu nĂ€r jag börjat fĂ„ in snitsen lite.

***

F018B312-C931-4DEC-BD41-4809243776D8
***

Inte perfekta sĂ„klart, det tar nog ett tag innan man fĂ„r till det sĂ„ som man ser dessa fantastiska skapelser som man ser pĂ„ Pinterest och Instagram. Om man nĂ„nsin fĂ„r det.. 🙈 Men det Ă€r ju sĂ„ himla roligt att sitta och pilla med!😍

***

29C788F8-BA50-461A-8AC6-27887BDC4388

***

1B042E14-61A6-4AE4-B493-13B13A300E9A

***

 Till kakorna gjorde jag smĂ„ personliga pĂ„sar, efter en jĂ€ttelĂ€tt beskrivning som jag sĂ„g nĂ„nstans i en video, jag minns inte vart nu. Men jag ska sĂ€tta ihop en egen beskrivning och lĂ€gga upp lite lĂ€ngre fram. 😊

Min systerson Thed fyllde Ă„r sĂ„ han fick förstĂ„s en present ocksĂ„. Lite tillbehör till sin nya födelesdagscykel. đŸ€—

***

F420F7E1-36F8-468B-81DC-8D2201509C80
***

 NĂ€r vi var i Skara sist sĂ„ ville HĂ„kan att jag skulle fota hans barnbarn Alex som Ă€lskar dinosaurier för att sedan knĂ„pa ihop ett fotomontage. Och nu i helgen hade vi med oss dom fĂ€rdiga tavlorna som verkade uppskattas av en hĂ€pen Alex. đŸ˜„â€ïž
***

DA1B4490-33DF-4BB9-B04F-D934E3BCC594

***

Idag har det alltsĂ„ varit en intensiv dag, med tidigt storhandling pĂ„ morgonen. Sedan lĂ„ngpromenad runt Pickesjön hĂ€r i BorĂ„s med vovve och make dör vi stötte pĂ„ dessa stolta förĂ€ldrar med sina ljuvliga dunbollar till ungar. 😍

DĂ€refter bakade jag lite till HĂ„kans skyttekamrater till i morgon, mandelmusslor fyllda med vit chokladmousse, hallon och blĂ„bĂ€r, och fixade sedan med alla mina plantor. SĂ„ fĂ€rgade jag hĂ„ret och sen var det 1,5 timmes möte med fotoklubben. SĂ„ nu Ă€r det verkligen sĂ€ngdags som gĂ€ller för mig. Om en liten stund fĂ„r vi reda pĂ„ om Sverige och Tusse gĂ„tt vidare frĂ„n deltĂ€vlingen. 
Ha en fortsatt fin kvĂ€ll alla och sov sĂ„ gott nĂ€r det Ă€r dags! ❀

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...