Allmänt

10-årig bröllopsdag, svamp och fästingar!

175A59DA-8231-4216-9B8C-DF6EBC15FFB1

Hej på er alla! 🤗

Nu har det gått en bra lång tid sedan senast. Det beror nog på lite olika saker, både att sociala medier som fb och insta tar över mycket eftersom det går så mycket fortare att bara lägga upp några bilder där, och därmed också att tiden eller orken för den delen, inte räcker till för att sitta och skriva. Ändå tycker jag ju det är så roligt och att ha en blogg som är så många år gammal som min är ju som att ha ett underbart minnesalbum när man vill titta tillbaka på något, eller kanske bara leta upp ett recept eller liknande. ☺️
***

Förra fredagen firade Håkan och jag vår 10:e födelsedag. Det är helt otroligt!😳 10 år som gifta, och hela 18 år tillsammans! Vart tog dom åren vägen?
Men jo, vi har gjort mycket tillsammans genom åren, det är ju bara att titta tillbaka här i bloggen. 😃

***

Men fredag för en vecka sen skulle vi i allafall ut och äta i all enkelhet, och brorsan skulle komma hit och passa Lotus. Det har blivit en riktig bromance mellan dom där två. 😍😅

***

878B0ACE-BD8F-45E2-BA4C-1414D5652A23

***

😂😂😂

I allafall så gick vi här och bara väntade på att vovvevakten skulle dyka upp. Och när han kommer så har han halva familjen med sig. 😳😍

***

ECF216CC-4CD8-45A1-B9FB-277F6952CFF9

***

Min gulliga bror Dennis, söta syster Nicole och underbara mamma kom hit med en present på vår bröllopsdag. 😍 En korg fylld med en av mina favoritväxter – elefantöra, en annan liten miniväxt, doftljus, chokladtryfflar av olika slag och mousserande vin. Vi blev totalt paffa både Håkan och jag! Såå himla gulligt gjort och tusen tack igen finaste ni! 😍😍😍

***

 6CAE519E-3F49-4EB6-B991-080E3E944BEE

***

Därefter gick vi ut och åt middag. När man inte kan välja så är det helt perfekt med nån bra tairestaurang med både taimat och sushi. 😍

Sedan tog vi svängen förbi Hemmakväll och fyllde upp varsin ordentlig påse godis och vidare hem för att gotta oss framför några avsnitt av Game of Thrones som vi tittar om för andra gången nu. 🤗

En perfekt myskväll!🥰

***

03D03A1C-1759-4B9A-8563-0F996767C194

***

På lördag morgon packade vi picknickkorgen och gav oss ut i skogen för att leta efter lite svamp. Vi är nog tidernas sämsta kantarellplockare. 😂😂🙈 Vi hittar bara inga, hur mycket det än sägs finnas där och att alla andra hittar mängder på samma ställe. Nope, inte vi! 😂

Men vi hade en jättemysig dag i skogen, och kaffe och hemmagjorda smörgåsar och hemmabakta kakor smakar alltid så otroligt gott på en sten i svampskogen. 🥰

OCH….!!

***

 5F8F3573-FDB8-4C15-9160-A247514956AC

***

Vi hittar kanske inte så mycket kantareller men vi har i stället haft ordentlig tur med Karl Johansvamp ett par gånger i stället. 😃 Och det är också en tokgod svamp tycker vi. Så vi satte oss på altanen när vi kom hem och rensade svamp och fikade med det sista som var kvar i picknickkorgen. 😊

***

6C09BEE6-ECAB-4BF1-887B-FA850E5BBECE

***

Därefter förvällde jag svampen och frös in i portionspåsar så det bara är att plocka fram lagom med svamp när det är dags. ☺️
***

Ja, där skulle ju vår mysiga helg vara perfekt. Men dagen därpå när jag satt vid datorn och grejade lite så känner jag hur det börjar klia på låret…

***

6065792F-178E-4DD3-B8D1-719418AE00DD

***

Där satt en liiiiiten jäkla fästing som hade bitit sig fast. Jag tog förstås bort den direkt och kontrollerade så allt var borta, rengjorde bettet med klorhexedin och skötte om det efter konstens alla regler. En liten svullnad uppstod på ett par centimeter men det är ju helt normalt efter ett fästingbett och jag reflekterade inte så mycket.
Inte förrän några timmar senare….
***


59EB025A-3258-4B93-A858-C8779BC1124D

***

Då håller jag på att dö av klåda, själva fästingbettet är blårött, ömt och det känns som en valnöt under bettet. Men framför allt sprider sig svullnaden och rodnaden och klådan över typ halva låret. Det blev bara värre och värre och morgonen därpå tog jag kontakt med vårdcentralen och skickade foton. Läkaren ringde upp mig senare under dagen och konstaterade att jag måste fått ett kraftig allergisk reaktion på fästingbettet, ”Ilsken reaktion” skrev hon i journalen, men att det var minst en vecka för tidigt för att avgöra om jag fått någon typ av smitta av fästingen.

Jaha, så här är jag alltså nu. Jag tycker att kortisonsalvan har lugnat ner det lite men det kliar fortfarande enormt och ser ju himla creepy ut. Jisses, jag har aldrig hört talas om nån som fått en sån här reaktion på fästingbett nån gång. Men det är väl bara att avvakta och se vad som händer.
***

Och detta trots heltäckande kläder och att man är så himla försiktig och letar igenom både sig själv och hunden efter minsta lilla skogstur. Jag är verkligen en djurvän, ibland in absurdum. Men jag har väldigt svårt för att införliva fästingar i min kärlek till djuren… 🙄

***

Nåväl, det var vårt bröllopsdagsfirande!😁🥰

Nu har det gått en vecka och det är helg igen. Under den här veckan har jag hunnit med att vara ute och fotografera en väns nio små valpar, ett riktigt mysjobb. 😍 Mer om det sen.
Men nu ska jag kila ner och se vad vi har i frysen så jag kan börja förbereda fredagsmiddagen.

Ha en fin helg alla!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...