143B1758-346A-4DD0-9DD1-825F61AF2F06

Hej på er därute alla! 🤗

Vilken helt fantastiskt tid hösten är! 😍 Just nu brinner träden i alla tänkbara nyanser från gult till rött här i vårt område och det är en fantastisk upplevelse att gå här och bara titta på denna otroliga färgexplosion.

***

E51F68C9-1493-4EC8-912A-352FCDC58312

 ***

Maken och jag gick förbi det här trädet och kunde bara inte komma på vad man ska kalla den här färgen. De olika skiftningarna och nyanserna ger helt magiska färger.
En annan lite rolig detalj är att det lilla fönstret där i markplan, det är mitt gamla köksfönster. 😊 För snart 20 år sedan bodde jag i den lägenheten, en supermysig etta med sovalkov på 40 kvm. Det var en nyproduktion och när jag skrev på mitt hyreskontrakt så stod inte ens huset på plats. Mer nyproducerat kan det knappast bli. 😁

***

E7A2DEA7-EBAC-485C-B051-4D462F4668EA
***

F4ECAABE-2676-4A9A-A392-6B33613F6315

***

 Det är verkligen ett naturens under! 🥰

Men nu över till något helt annat. 🤗
Idag provade jag ett ett nytt middagsrecept som verkligen är värt att dela med sig av. Dessutom bakade jag en supergod kanelbullesockerkaka som minkäre make ska få med sig till fikat med sina skyttekompisar på klubben i morgon.
Så jag avslutar denna tisdagen med att dela med mig av två riktigt fina recept! 😍

Först ut kommer middagsreceptet:

Krämig pastagratäng med kyckling och bacon

***


E82BFE5A-7897-4FCE-ABDD-A6BF10F365A7

***

 Du behöver: 

– 700 g kycklinginnerfiléer – salt och peppar – 1 msk örtagårdskrydda – 1 msk smör att steka i – 400 g pastaskruvar – 350 g ajvar relish – 3 dl syrad eller vanlig grädde – 2 msk sötstark senap – 150 g riven ost, t ex mozzarellaost – 280 g bacontärningar

***

Gör så här:

 Strimla filéerna och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Stek dem runt om i olja så de får fin färg. Sänk värmen och låt dem bli genomstekta. Ställ kycklingen åt sidan.

***

Koka pastan al dente (nästan mjuk). Låt rinna av och häll tillbaka i kastrullen. Blanda den nykokta pastan med ajvar relish.
***

Häll pastan i en gratängform, ca 27×20 cm. Fördela filéerna ovanpå pastan, tryck ner några om det blir ont om plats.
***

Sås: Vispa ihop syrad grädde med senap. Ringla såsen över kycklingen.
***

Strö på ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min, 200°.
***

Topping: Stek under tiden bacontärningarna. Låt rinna av på hushållspapper. Strö dem över den nygratinerade osten. Servera med en blandad sallad.

***

 9010C15B-924D-44D2-90BB-C4ABAFE15F35
***

 Och så var det dags för dagens bakrecept:

Kanelbullesockerkaka

 Du behöver:

100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Fyllning
2 tsk kanel

½ dl strösocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.
  2. Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Blanda kanel och socker. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
  3. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

 

Lycka till om ni provar recepten!🤗

Nu ska jag slappa en stund framför Lucifer på Netflix innan det är dags för sängen. 
Ha en fortsatt fin kväll alla!😊🌸

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Posted by Cherlindrea
Dated: 5th oktober 2021
Filled Under: Allmänt