Allmänt

Vinterpromenad!

Ja, nu fick vi minsann lite snö!

God kväll på er alla!
Jaha, det var inte lite snö föll över oss här i veckan. Eftersom jag inte är tvungen att ge mig ut i trafiken med bil så tycker jag det är himla mysigt att det faktiskt blir lite ordentlig vinter.

Dock finns det ju andra man bryr sig om som måste köra i dåligt och osäkert väglag och det är den största nackdelen med vintern tycker jag. Att man ständigt måste oroa sig för att fartdårar utan respekt för varesig snö, halka eller medmänniskor far omkring därute och ställer till det.

Bortsett från det så har det varit några underbara snöiga och soliga dagar, ett helt perfekt promenad och utflyktsväder.

Håkan och Lotus i skogen

Vi tog med oss Lotus, kameran och en termos med het glögg och lite nybakade frökex och gav oss ut i skogen. Det var som att kliva rakt in i Narnia. 😍 Helt makalöst vackert! I över två timmar traskade vi omkring i denna magiska vita miljö innan mina knän sa ifrån på skarpen. 🤪 Men det var ett perfekt sätt att ta vara på en vacker dag och det var det tydligen fler som tyckte. Vi mötte familjer, par, ungdomar och hundägare titt som tätt genom hela skogen. 🤗

Lotus lilleman fick förstås vara fotomodell i snön, och det har han inte något emot bara han får någon liten muta. Han är ju en ganska aktiv liten krabat och vill helst hoppa i snön och plöja genom snövallarna om han får välja, i stället för tråkigt poserande. Men med lite gotta som sagt… 😉

Det är både överraskande för oss och riktigt roligt att Lotus är så glad i snö och gärna går långpromenader oavsett väder. Vår älskade saknade Loxy var ju inte liks förtjust i kyla, snö och väta och fick lätt och ofta köldkramper på vintern. Men så är det, dom är så lika men ändå så olika våra små krabater. ❤️

Kvällens pizzamiddag

Den här kvällen bestämde vi oss för att göra det lite enkelt för oss och fixa egen pizza hemma. Det är verkligen så himla lätt att få det gott. Det är ingen idé att skriva ut något recept egentligen för den här pizzan är efter principen ”vad kylen har att erbjuda” ungefär. 😅

Botten och tomatsåsen är från ett färdigköpt pizzakit. Man rullar upp pizzadegen på en plåt, du behöver inte ens ha bakplåtspapper hemma, det är bara att använda det som degbotten är inrullad i. På med tomatsåsen från burken som medföljer och bred ut den jämnt över botten.
Sen är det bara att ösa på med det du tycker om och har hemma. Idag toppade vi vår pizza med strimlad julskinka, karl johansvamp från i somras, lök, paprika, tomater och mager riven ost. Och så krydda med massa oregano. 15 minuter i ugnen och man har en pizza som man verkligen vet innehållet i. Ja, bortsett från tomatsåsen då kanske, men det går ju att göra egen sås också om man vill. 😊

Men nu ska jag sno ihop lite lördagsgott åt oss som vi ska ha framför filmen. Ikväll blir det grönsaksstavar med två olika sorters dipsåser. En liten rom & cola för maken och en cola zero för mig. 😁
Ha en fortsatt underbar lördagskväll alla på på återseende!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...