Allmänt

Rabarbersaft och paviljongmys!


Hej därute alla! 🤗

Vågar vi hoppas på en dag utan regn idag tro? 😊 Än så länge ser det i allafall hyfsat ut, även om det är ganska molnigt och blåser en hel del. Men vi har äntligen fått samtliga tummar ur, maken och jag, och byggt ut altanen och fått upp vår paviljong som vi köpte förra sommaren, men som har fått ligga till sig i kartongen i förrådet en vinter. 🤪😁

Så idag ska vi lägga en ”gräsmatta” inne i paviljongen, målning av golvet får vänta ett tag, och sen åka och inhandla loungemöbler som ska stå här inne. Lite belysning och annan dekoration så kommer det bli supermysigt tror jag. 😍 Men nu på förmiddagen fick jag göra en lite tillfällig lösning så jag skulle kunna utnyttja paviljongen medan maken är iväg på skytteträning. Så här sitter vi nu och myser, lilleman och jag, i skydd för blåsten men med solen som tittar fram lite då och då. 🤗☀️

Härom dagen kom en av mina nageltjejer hit och hade med sig en jättebunt med rabarber till mig. Tack gulliga Lisa! 🙏🏻😍 Så jag satte genast igång att koka rabarbersaft, något som jag faktiskt aldrig gjort innan. Jag är ju egentligen inte så mycket för drycker med socker i utan väljer hellre sötningsmedel av något slag, även när jag bakar eller gör sylt eller liknande. Men den här gången vågade jag faktiskt inte riktigt chansa. 😅 Rabarber har ju liksom en ganska sur smak och risken att misslyckas med saftkoket om jag började experimentera med socker/sötningsmedel kändes lite väl överhängande. Så det fick bli en ”hederlig” sockrad saft, och så får man helt enlelt dricka den med måtta. 😊

Så här kommer receptet på den här enkla rabarbersaften.

1 kg rabarber, 1,5 liter vatten, 4,5 dl strösocker, saften från en citron.

Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Koka dom i vattnet i ca 15 minuter. Rör inte om, då blir saften grumlig. Sila bort frukten och koka sen upp saften igen med socker och citron. Låt saften svalna och häll upp på rena flaskor.

Det kommer bli så gott att ha när värmen kommer tillbaka. (Ja, jag är en superoptimist!😁)

Nu ska jag fundera på vad jag ska göra med två kycklingbröstfiléer till middag och skriva en handlingslista, och sen hoppas jag att det är dags att åka iväg och köpa trädgårdsmöbler. 😃

Ha en jättefin dag alla och hoppas regnet håller sig borta idag. ☀️🤗

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...