Allmänt

Hösten är här! 🍁🍂Och Gekås! 😁

God kväll på er alla efter denna fina men något blåsiga höstdag. 🤗

Jag hade egentligen tänkt ge mig ut med drönaren en liten sväng idag i solskenet och kanske fått några fina bilder över ett färggrant och höstigt Borås. Men min drönarapp tyckte definitivt något annat och upplyste mig snabbt om att vindhastigheten låg på 47-47 km/timmen i byarna så det var bara att glömma. 🤪 Så det blev lite pyssel hemma i stället idag. Nagelfix på fina brorsdottern Valeria och lite knåpande i syhörnan.

Utsikt över Kolbränningen (i folkmun Byttorpssjön) med DJI mavic pro 3 mini.

Glädjande är dock att de första fotona med drönaren som jag skickade in för granskning till Lantmäteriet den 7/7 äntligen har kommit tillbaka, granskade och godkända. 🙂 Så nu har jag i allafall tre godkända bilder från i försomras med spridningstillstånd.

Detta var bland de första fotona jag tog precis när jag började lära mig att flyga Lilla Loppan. Det kommer fler efterhand. 😊

Förutom höstkänslor (eller kanske just pga dom) så bestämde vi oss förra veckan för att ta en dag på Gekås i Ullared och shoppa lite. 🤗 Det blev en hel del höst och vinterkläder som fick följa med hem. Och även en ny ridutrustning i form av ridhjälm, ridskor, ullstrumpor och ridhandskar. 😃 För ett par veckor sen köpte jag även nya ridbyxor på Hööks. Så nu börjar jag bli riktigt okej utrustad för alla härliga skogsturer i Tokhult hos Paula och hennes islandshästar framöver. 😍 På fredag är det dags att inreda alla nya grejer och det ska bli lika kul som alltid!☺️

Förutom kläder och ridutrustning hamnade det en hel del leksaker i kundkorgen. Dels leksaker till syskonbarn och barnbarn inför både födelsedagar och kommande julafton. Men jag köpte faktiskt även leksaker till mig själv. 😁 Underbara Jabadabado ’s fina leksaker i trä. 😃

Haha, jag vet, det kan tyckas en smula exentriskt. 😄😄 Men det är inte så märkligt som det låter. Även om jag blir otroligt glad av att titta på dessa fina färgglada leksaker så finns det en mening med inköpet. Detta är nämligen rekvisita till barnfotografering. 🥰 Dom är roliga för barnen och dom gör sig bra på bild. Därför är jag extra förtjust i de här ljusa pastelliga och naturliga leksakerna.

Drömmen är att även köpa en sådan här liten barnsoffa på Gekås och även en stol/fåtölj till fotostudion. Men det får bli nästa Gekåstur. 🤗

Dessutom fick dessa sjukt fina jätte-tekopparna följa med mig hem. Dom matchar perfekt ett gäng kaffekoppar jag redan har och jag är helt förälskad i dom. 😍

Även det här fina fågelmathuset fick följa med hem så nu ska de trasiga husen från förra vintern bytas ut mot nytt och fräscht. ☺️
Det var självklart massa andra saker med i kundvagnen och jag kommer inte ens ihåg allt nu. JO, en toksnygg hänglykta för utomhusbruk! Men den får ni se när den är på plats. 🤗
Det retligaste med resan var att vi fick uppleva det som tyvärr många andra före oss varit med om på just Gekås. När vi kom till kassan och började lasta upp varorna på bandet så insåg vi att mängder med produkter saknades. Vi fick till slut inse at vi råkat ut för dessa låga och lata människor som plockar ut andras vagnar när dom ser något dom vill ha, i stället för att själva leta reda på platsen dom finns på. Kassörskan berättade att det händer titt som tätt och att det är förjäkligt! Det går helt enkelt inte att lämna vagnen obevakad i en vagnparkering och tro att ens varor får vara ifred.
Det hela slutade med att både Håkan och jag fick springa runt i omgångar i detta megastora varuhus och försöka komma ihåg vad som saknades och plocka ihop det på nytt. Nästan alla leksaker var borta. Och när vi kom ut i bilen insåg vi att korgen som jag ställt i vagen som var full med julsaker också var borta. Men då vägrade vi båda att gå in igen.
Men usch vad besviken man blir på människor som gör så där. 🙁

Men förutom denna tråkiga episod så kom vi glada hem med en hel del nytt till både hem, garderob och hobby. 😃 Min tanke var förstås att ta itu med allt dagen efter, sortera och packa ner sommarkläder, hänga upp alla nya fina höst och vinterkläder så dom hänger synligt så man riktigt får njuta av sina nya inköp. 😄 Ställa upp all fotorekvisita och njuta av den också. Men ödet (eller Murphy) eller vem det nu var, (Gekåsbestraffaren kanske..?🤪) hade helt andra planer för mig. Från tidig fredag morgon till sen lördag kväll låg jag totalt utslagen i migrän och tog mig inte en meter från mitt nedtystade och mörklagda sovrum. Även söndagen blev en dag i vilans tecken. Först igår, måndag, klarade jag att göra lite och hålla mig på benen. Men fortfarande idag, tisdag, känns det i kropp och huvud att man haft ett riktigt ordentligt anfall. Det var mindre kul vill jag lova.

Men efter en skön kvällspromenad med lillekillen Lotus så är det nu dags för lite soffhäng innan sängen börjar locka. I morgon blir det en stund vid symaskinen med ett nytt projekt innan det är dags för lite nagelfix på eftermiddagen. Och om vädret är lite snällare och mindre blåsigt än idag, så blir det nog även en liten flygtur. 🤗

Ha en jättefin kväll alla och sov så gott när det är dags. På återseende!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...