Allmänt

Härliga sensommardagar!

God söndagsmorgon på er alla därute!
Ja, för jag hoppas verkligen att vi får en sån fin dag idag också som vi har haft både fredag och lördag. Det vore den perfekta helgen på alla sätt och vis. Visserligen har jag inte somnat än och nu är klockan 8.30, så det är nog lika bra att ge upp det där med sömn den här natten. Jag får vila en stund längre fram på förmiddagen och sen hoppas på att jag får sova i natt i stället. Det är ju så här med min sömn då och då, ofta när jag har extra mycket värk, och det är ju inte mycket att orda om. 🤷🏼‍♀️

Jag har i allafall hunnit med en riktigt underbar helg innan sömnlösheten kickade in. 😍 I fredags åkte vi åter igen ut till finaste vännen Paulas fantastiska ställe i Tokhult, Paulas Islandshästar, för att njuta av ännu en tvåtimmarstur på hästryggen ute i den makalösa naturen. Jag känner att jag bara staplar superlativen ovanpå varandra här..haha..😄 men det bara blir så när man försöker beskriva känslan och hela upplevelsen av att komma dit ut.

Trots att jag har min kroniska värk att dras med och den blir ju nästan alltid värre efter en sån här dag, så är det ändå så oerhört värt det mentalt i stället. Och jag vet att jag delar den känslan med fler därute. 🥰

För några timmar så glömmer man nästan bort smärtorna till fördel för känslan av att sitta där i skogen på en av dessa mysiga små islandshästarna, småprata med det trevliga gänget som jag rider ihop med, tölta fram på härliga vägar eller galoppera under glada tjoanden. Den varma och välkomnade stämningen på hela gården, alla skratt vid det hembakade fikat efteråt.

Den här fredagen hade jag möjlighet att få ta med mig älskade lillsis Nicole ut, och jag citerar hennes ord på Instagram när jag skriver ”…denna energipåfyllning, denna värme och lycka och livskvalitet!” Precis så är det! 😍

Det var alltså som vanligt en så underbar och värdefull dag därute i Tokhult och jag längtar redan till nästa gång. Den här fredagen fick jag prova på att rida en för mig ny häst som jag inte ridit tidigare, ett fint litet sto som heter Thruma. Hon var jättetrevlig att rida, (i allafall efter att jag fått lite vägledning av goa stalltjejen Ellinor som ledde turen. 🥰❤️) Alla hästar är ju olika och det tog väl nån kvart innan jag kommit underfund med Thruma – och hon med mig. 😄 Men därefter var hon fantastisk mjuk och trevlig, oväntat snabb i galoppen och en riktigt rar och mjuk liten häst. För mig var hon väldigt bekväm, det kan jag avgöra ganska direkt när jag sitter upp på en ny häst, om jag kommer att få extra ont eller inte. Det kände jag direkt att jag inte skulle få och det fick jag inte heller denna gången, så Thrumas rörelser – och sadel – verkar passa min kropp jättebra. 🤗

Det var fredagen det. 🤗

Igår på lördagen var tanken att vi skulle åka till en Veteranmarknad i Larv och kika runt lite. Vädret såg ut att bli lika kanon som under fredagens, jag hade ingen träningsvärk märkligt nog, så jag packade ner kamera och drönare, vatten till vovven och dricka till oss och så drog vi iväg.
…och kom inte längre än till Borgstena.. 🙄

Jag har haft riktigt jobbiga problem med åksjuka senaste tiden. Det har jag ju haft hela livet men det verkar gå i perioder hur pass känslig jag är. Och just nu är jag superkänslig. Jag blir inte bara superkass under bildfärden utan mår extremt dåligt länge efteråt också, och ibland blir hela dagen förstörd för att illamåendet utvecklas till huvudvärk eller migrän. Så när Håkan såg hur jag fällde sätet och började veva ner rutan så föreslog han att vi skulle vända och hoppa över Larv. Det var ju ändå några mil att åka så jag skulle knappast bli bättre.

Så jag tyckte att vi skulle se om det var öppet på Vänga kvarn i stället, för vi var ju i faggorna. Det var riktigt längesen vi var där. Så det gjorde vi. Och där hade dom öppet. 😃 Vi tog en promenad med Lotus i området först och hälsade på dom små tjurkalvarna som var otroligt nyfikna på lilleman.

Kalvar är ju bara så sockersöta!😍 Så synd att dom är så skygga bara för man ville ju inget hellre än att känna på den där mjuka babypälsen. 🥰

Därefter gick vi in i cafét och beställde en smarrig macka och kaffe och jag började känna mig som en människa igen efter åksjukan. Det satt lite folk här och där i serveringen men det var lugnt och man kunde passa på att titta runt på alla gamla fina saker som står överallt. Hela cafét är som ett litet vardagsmuseeum från förr, men kockumsaker, höganäskrukor, gammaldags vispar, brödrostar och allt möjligt annat. Och tavlor på väggarna, gamla fotografier från förr på gården och kvarnen.

Efter fikat gick vi först och tittade lite i hantverksbutiken och sedan hämtade jag Lilla Loppan och skickade upp henne i luften. Och precis då kommer ett ordentligt stort mc-gäng glidande ner för vägen mot kvarnen. Jag passade på att filma deras ankomst från luften och det visade sig sedan vara ett jättetrevligt gäng från Göteborg. Vi blev nog lite mc-sugna både Håkan och jag, när vi stod och pratade med dom. 😁 Vi har ju en motorcykel, ja..vi har ju faktiskt två till och med. Men det har inte blivit så mycket åkande senaste åren. Men nu får vi se om det inte blir nån tur framöver. Och videon på hojarna ska skickas till gänget så fort den är klar och godkänd för publicering. 🤗 Det blev många fina bilder över de vackra vyerna runt Vänga, både skog, åkermark och mossmark. Men allt det måste skickas in till Lantmäteriet för granskning först. Själva var vi ganska tacksamma att vi kommit bara en knapp halvtimme tidigare för det var nog ganska trångt inne på fiket med allt folk som kom. 😁 En riktigt mysig dag blev det i allafall trots ändrade planer. 🤗

Men nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sen ska jag plocka fram min kamera och fota lite flatlays. Jag borde hinna med några bilder innan jag ska börja med söndagsmiddagen. Dillkött blir det idag, en av makens favoriter, så jag tänkte jag skulle glädja honom med det. 🥰 Igår åt vi en v mina favvorätter, lax. Det kan jag nog äta 7 dagar i veckan i alla dess former. 🤪

Ha nu en underbar söndag alla och hoppas att vi får ett fint sensommarväder idag också. Själv hoppaa jag på en liten flygtur senare i eftermiddag. 😉 På återseende alla!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...