Allmänt

God förmiddag alla denna småkyliga septemberdag! 🤗

Nu känns det verkligen att sensommaren är här och att hösten börjar smyga sig på. Speciellt på mornar och kvällar. Det är så där krispigt i luften, en klar och hög luft som är så typisk för hösten. Själv har jag väldigt blandade känslor den här årstiden. Jag är en sommarmänniska och älskar sommaren mest av allt. Möjligheterna som det för med sig att vistas utomhus utan att frysa, alla saker man gör som är typiskt sommarbetonade. Särskilt i år, när vi äntligen byggt ut vår altan, fått upp vår paviljong och inrett den med mysiga loungemöbler och baden baden och nya matmöbler, och praktiskt taget flyttat ut på altanen, i år kommer det verkligen bli en omställning att ”flytta in” igen. Hemmet kommer kännas så mycket mindre. Och jag kommer sakna sommaren och utelivet så mycket mer.

Det är nu det gäller att man tar vara på alla fina dagar, försöker att uppskatta även den vackra hösten och allt den för med sig. Jag har alltid haft en tendens att deppa ihop och gå i idé varje år när sommaren tar slut. Men de senaste 2-3 åren har jag verkligen ansträngt mig att uppskatta varje årstids fördelar. Att njuta av dom i tur och ordning i stället för att se den kalla och mörka årstiden som bara en transportsträcka till nästa vår.

Det är nu på sensommaren och början av hösten som alla mysiga skördemarknader poppar upp överallt. Det börjar bli dags att tända ljus på kvällen eller på morgonen vid frukosten. Myskänslan som bara finns när det är mörkt börjar infinna sig. Ute i naturen exploderar allt i fantastiska färger och den lite svalare temperaturen är som gjord för längre promenader med vovven. Dessutom brukar hösten kännas lite som en nystart. Både vad det gäller inredning i hemmet, planer för framtiden och vad man nu har för drömmar så är der nu man brukar satsa på att förverkliga dom, när sommarens lata och sköna slappardagar är över.

Något som jag alltid får en brinnande lust till när hösten kommer är att baka och laga mat. 😍 Jag älskar att stå i det varma köket och pyssla och känna alla goda dofter, och fylla frysen med godsaker som ska plockas fram till mysiga fikor under mörka kvällar framöver. Även att laga lite mer grytor och tyngre mat lockar mig, eftersom jag helst bara äter kall mat eller så enkel mat som möjligt under den varma årstiden. Så igår blev det ett ordentligt kanelbullebak här hemma och några av dom tog jag med mig hem till brorsan och hans dotter senare på en mysig kvällsfika. 🤗

Dessutom testade jag min CrocPot som jag köpte för flera år sen. Pinsamt nog måste jag erkänna att jag bara använt den en enda gång på alla dessa år. 🙈 Jag gjorde någon form av kalops den gången och blev grymt missnöjd. Sen dess har den fått stå och samla damm. Men nu fick jag ett ryck och tänkte prova den igen när jag kom över en stor färsk majskyckling. 😊

Det var ett helt fantastiskt sätt att tillaga en kyckling på. Jag gjorde en egen kryddblandning på grillkrydda, paprikakrydda, salt och cayennepeppar som jag gned in kycklingen med, stoppade in några vitlöksklyftor i kycklingen och lade lite smör i botten på crocpoten. Jg ställde in den på låg värme och 6 timmar och sen skötte den sig själv under dagen medan jag gjorde annat. Jag var inte ens hemma när den var klar men när tiden gått ut slog den automatiskt om till varmhållning. Och den blev fantastiskt god! Enormt saftig och mycket bättre än vad mina kycklingar brukar bli i ugn. Nu är det dags att prova något nytt, kanske nån gryta eller liknande denna gången. 😊

Vad har jag mer haft för mig sista tiden då? 🤔 Jo just det! Vi har flyttstädat lillasyrrans hus, jag, mellansis och lillsis. 😁 Det var en råddig dag med en salig blandning av frustration, gapskratt, slit och djupa samtal.

Vi höll på en hel dag….

Och nästan en hel natt… 😂😂 Men vi fick godkänt på städningen och det var huvudsaken. Nu har lillsis med familj flyttat till sitt nya hus i allafall och det kommer bli toppen.

Matpaus på Donken mitt i natten, totalt övertrötta. 😂😁

Och självklart har jag varit ute i underbara Tokhult på Paulas Islandshästar och ridit. 🥰 Här på fina vackra Freyja ute i skogen i underbart sensommarväder.
Det har såklart hänt massa mer men tiden till att blogga regelbundet har inte funnits. Dessutom har jag fotat många av händelserna med drönaren. Och eftersom jag måste vänta så himla länge på spridningstillständ för bilderna från Lantmäteriet så kommer många av sommarens bilder komma upp i vinter nångång. Det är hopplöst med så långa behandlingstider. Men det kommer väl så småningom.

Nu tror jag i allafall att det har blivit lite varmare ute så nu ska jag utnyttja den här soliga dagen ute i paviljongen innan det är dags för lite nagelfix i eftermiddag. Ha en underbar onsdag alla och på återseende framöver! 🤗

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...