Allmänt

Påskdagsfika med familjen

God förmiddag på er alla! ☀️🤗

Det ser faktiskt ut som att det ska bli en underbar vårdag idag också. Solen är framme och graderna stiger så sakteliga. Håkan har precis åkt till gymmet för ett morgonpass. Jag har haft ett långt uppehåll över vintern på grund av min värk som har varit näst intill outhärdlig detta året. Det är alltid extra jobbigt på senvintern/våren när väderleken och temperaturen skiftar fram och tillbaka bara från dag till dag. Kroppen mår otroligt dåligt av växlingarna och värken är extrem under denna perioden. Men trots det så har jag försökt att hålla mig igång med promenader varje dag och så ridningen varannan vecka. Jag skulle så gärna rida mer ofta men även ridningen tar på kroppen och jag behöver tid att återhämta mig mellan turerna nu när värken är som värst.

Ute hos Paulas Islandshästar

Men ingenting ger mig en sån energi- och lyckokick som att sitta på ryggen på nån av de här två favoriterna, Ròlex eller Freyja, och rida ut i den underbara naturen och bara njuta av samspelet med hästen, småpratet och skratten med ridvännerna och den friska luften. Det här året har jag ridit i alla väder från sommarhetta till 11 minusgrader och ösregn till extrem snöstorm. 😂 Det har varit en makalös upplevelse! 😍

Men för att återgå till helgen. Igår samlades vi några i familjen på en riktig gófika hemma hos oss. Från början hade vi hoppats på fler men med tanke på platsbristen så var det kanske lika bra att inte alla kunde komma utan att vi delar upp det i stället. 😄 Men jag har haft många många fler på fika och middag i det här köket så vill man så går det. 🥰 Hade vi varit fler så hade vi bara fått vända på bordet och lägga i fler iläggsskivor. Allt går med lite vilja och positivt tänkande. ☀️

Nu var det min kära mor, lillebror, lillasyster, farbror och brorsdotter som gästade oss denna söndagen. 💕

Jag hade plockat ihop lite blandade recept från olika favoritställen, bland annat Lindas bakskola och Baktankar med Bob, som jag alltid tycker har massa spännande och gott att baka. Utöver det blev det några egna favoritrecept som jag haft och använt i många år. Så kakbordet igår bestod av:

Citronkladdkaka med vispgrädde

Morotskakestubbe

Silviakaka

Kärleksmumsbrownies

Arraksbollar

Jordnötscups

Jag lägger recepten samlade i ett separat inlägg sen för er som vill prova dom. 😊

Jag älskar verkligen påsken! 🥰 Inte så mycket för dess ursprungliga orsak måste jag väl krasst erkänna. Utan helt enkelt därför att jag förknippar den så mycket med våren, sol, glada ljusa färger, god mat, godis, pyssel och påsklekar. Precis som julen egentligen fast där julen är mysigare och mer stämningsfull är påsken ljusare och med en hint om framtida varma sommardagar. 😍☀️För mig är påskhelgen startskottet för våren och sommaren, tiden då jag byter till ljusare gardiner i hemmet, börjar förbereda för utomhuslivet och planerar för byte av garderobsinnehåll från vinter till sommarkläder.

Just den här helgen vill jag gärna bjuda hem familj och vänner för ljusa glada fikastunder och planering av alla roliga sommaraktiviteter. Igår satt vi med altandörren vidöppen precis bredvid oss utan att man ens tänkte på det, så pass varmt var det på vår solsida. 🤗 På utsidan hade vi satt upp våra enkla solstolar och satt därute och njöt av solen när vi inte satt vid fikabordet.

Efter att alla familjemedlemmar tackat för sig, de flesta i total sockerkoma..😂 tog Håkan, Lotus och jag en riktigt skön långpromenad i den varma tidiga vårkvällen innan vi gick hem och åt påskbordsrester till middag framför bingolotto. Lika gott andra dagen, men någon vinst blev det inte. Som vanligt. 😅 Vi spelar tre gånger per år, uppesittarkvällen, nyårsafton och påskhelgen, så vi kan väl kanske inte räkna med att höra till storvinnarna som spelar varje vecka kanske. 😁

Men nu är det dags att sätta igång med dagens göromål här. Potatisplantorna ska flyttas ut en stund igen för avhärdning, alla växter ska få en genomgång med vattenkannan nu när det varit så soligt och varmt några dagar. Sen måste jag fixa till mina egna naglar som ser närmast katastrofala ut. 🙈😅 Men därefter blir det en långpromenad med lilleman igen, som bara älskar det härliga vårvädret (och möjligtvis alla dofter ute just nu…🙄😁).
Ha en riktigt härlig dag nu och njut av värmen så länge vi får behålla den. Det är trots allt bara april än och vädret kan fortfarande spela oss spratt. 😉

🌷På återseende senare! 🌷

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...