Allmänt

Trädgårds- och djurpyssel

God förmiddag på er alla!
Idag verkar det bli en något svalare dag men inget regn än. Molnigt är det däremot och det är ju ett ganska mycket skönare väder att greja i ute i trädgården, än när det är 29 grader och sol. 🥵 Igår var det ju tänkt att jag skulle gödsla dahliorna när jag kom hem ifrån min behandling hos fysioterapeuten men jag hade en sprängande huvudvärk nästan hela dagen igår så det blev inget av med det. I stället låg jag utslagen och halvsov i soffan i paviljongen större delen av dagen. Men fram emot eftermiddagen var huvudvärken äntligen borta så då kunde jag pyssla med lite grejer här hemma. Men gödslingen fick vänta till idag. ☺️

Så direkt efter frukosten satte jag igång idag och blandade ut mitt koncentrerade gödselvatten i vattenkannan och gav alla mina dahlior en energiboost inför blomningen. 😃 Dom har så mycket knoppar nu så dom kommer att kräva mycket ork för att slå ut. Men åh vad jag ser fram emot det! Det kommer bli såå vackert med alla olika sorter och färger. 😍

Förutom dahliorna så fick även tomatplantorna lite specialtomatgödsel som jag myllade ner i jorden i krukorna. Dom växer på bra efter att jag planterade om dom i större krukor. Så bra att jag misstänker att jag kommer behöva flytta över dom till ytterligare en storlek större krukor.

Än så länge har jag inte fått några röda tomater men det är massor på gång. 😍

När det gäller vår potatisodling så är jag lite mer tveksam till hur skörden kommer att bli. Haha!😂 Blasten ser ju fantastiskt ut! Över metern hög och grön och tät. Men nu är det ju liksom nere i jorden jag vill ha resultat och jag misstänker lite att dom här har lagt sin energi på blasten snarare än på knölarna. 🙈😄 Men jag har känt efter i jorden och helt tomt är det inte. Men nån jättestor skörd lär det ju inte bli. 😁

Efter att växterna fått sitt var det dags för djuren och först ut blev det pälsskötsel för Lotus. Jag begriper inte varför han fäller så kopiöst mycket just nu. 🤔 Men det är helt vansinnigt! Jag har aldrig nånsin kammat ur så mycket päls på en enda genomgång av hans päls. Det som ligger i mitt knä är bara det som lossnat under kamningen. Resten, alla pälsbollar som jag tagit loss från kammen ligger på altangolvet.

Det mesta har blåst iväg men som sagt, det var enormt mycket. Jag hade nästan blivit lite bekymrad om det inte vore för att jag pratat med andra hundägare som upplevt samma sak med sina hundar just nu. En extrem fällning. Kan det bero på värmen tro? En naturlig reaktion att dom fäller pälsen när det blir plötsligt och oväntat varmt? Det känns ju lite logiskt i allafall.

Hur som helst så blev han fullkomligt stollig efter pälsvården och for runt som en tok här på altanen. Så det slutade med att vi tog en ordentlig promenad genom skogen med honom så han fick springa av sig lite. Det funkar ju vid den här tiden idag eftersom det är molnigt och inte riktigt lika varmt. Annars är det ju tidiga mornar eller kvällar som gäller för långprommisarna just nu. Men det fick ändå bli en liten avsvalkning av tassarna i hundpoolen när vi kom hem. ☺️

Efter Lotus så var det fåglarnas tur. Jag blev verkligen ledsen igår för då tog grannkatten en av mina fina domherrehanar som kommer hit regelbundet. 😟 Jag rusade efter henne men såg när hon stannade att fågeln redan var död, så det var ingen ide att bråka med henne. Hon är en katt och gör vad katter gör, och hon är dessutom en riktigt bra jägare. Men det är förstås otroligt tråkigt när katterna tar fåglarna vid matningen. Det har varit ett problem länge för både mig och hennes ägare. Han tycker också om fåglar och tycker inte alls om ”gåvorna” hon bär in till honom,och jag är ju medveten om att jag serverar områdets katter ett smörgåsbord av fåglar här. 😕

Så nu planerar Håkan och jag att sätta upp ett hönsnät just runt matningsplatsen så inte katterna kan sitta under och hoppa upp efter fåglarna eller ta dom när dom äter på marken. Att katterna klättrar i trädet kan vi inte göra så mycket åt. Men grannen var inne på nån slags ”kattbortskrämmare” som skickar ut vågor eller signaler av nåt slag som skrämmer bort katterna. Men jag vet inte riktigt hur det funkar. Kanske skrämmer det även bort fåglarna och då är det ju ingen större mening. Vi får börja med nät så får vi se hur det går.

Men idag har jag i allafall fyllt på med mat så dom inte behöver äta på marken och även fyllt på vattnet. Det kan jag ju inte göra så mycket åt dock. Skålen står på marken och går ju knappast att rigga upp i trädet. 🤷🏼‍♀️


Men nu är det dags för lite lunch för mig och Lotus. Maken är ute en sväng med nya hojen och testkör efter däckbyte och lite annat pyssel. Nästa vecka firar vi Håkans födelsedag med en tur på motorcykeln till Mandys diner i Skene. En perfekt lagom tur och god mat. 🥰

Så jag avslutar dagens inlägg med en bild på nya pärlan. 😃
Ha en kanonfin fredag och trevlig helg alla och på återseende!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...