Allmänt

Midsommarafton i Tokhult

Hej på er alla! 🌸

Då var midsommarhelgen över. Det är måndag kväll och vi har precis dragit alla dahliakrukor i säkerhet undan det utlovade åsk/regn/blåstovädret som ska dra in över sjuhärad i kväll. Än så länge har det kommit några kraftiga vindbyar, en ordentlig regnskur och ett litet åskmuller. Inte mycket att utfärda klass 1-varning för men jag tar det säkra före det osäkra med mina älskade dahlior. 🤪😁

Men över till något helt annat. I helgen firade vi världens roligaste midsommar hos våra goda vänner Paula och Henrik i Tokhult. 😃 Det var såå himla roligt med en sån där riktig midsommarfest med massa trevliga människor, god mat, midsommarstång, poolhäng, ponnyridning, grillning och massa mingel. 😍

Vi åkte ut vid lunchtid på midsommarafton för att stanna till midsommardagen. Jag vet inte när jag sist firade midsommar ute på landet. Jo, vi firade hos min bror ett år när han hyrde en villavagn på landet och det var såklart jättemysigt på sitt sätt, men det går ju inte att jämföra med att tillbringa midsommarhelgen på världens underbaraste hästgård. 😍

Vi installerade oss i vår lilla stuga för helgen som är något av det mysigaste som finns. En arbetsbyscha inredd såå charmigt och hemtrevligt i gammaldags lantlig stil. Jag bara älskar att ha den lilla stugan att dra mig tillbaka till en stund om man behöver vila eller vara för sig själv ett tag. 🤗

Sen var det dags för midsommarlunch ute på den härliga terassen. Vi hade verkligen otrolig tur med vädret! 😍 Det var varken för varmt eller för kallt, perfekt för att vara ute hela midsommar.

Ett par bilder över vännernas underbara terass! 😍 Hade jag haft en sån här så skulle jag inte bo inne på hela sommaren. 😄 Men det gör jag å andra sidan inte nu när jag har min heller. 😁 Jag bara älskar att göra allt ute när vädret tillåter, allt från att äta, sova mm till att umgås och ja..vad man nu än gör på dagarna. 🤗

Gästerna börjar droppa in och sluta upp runt uteköket och midsommarbuffén. 😊

Efter midsommarbuffén var det dags för ”ponnyridning”. 😃Min stora förälskelse Roléx var en av de som valdes ut för att ha lite kul i paddocken. 🤗

Jag tog massor av bilder i paddocken så det får bli ett litet urval bara. 😃 Men det var längesen jag skrattade så mycket som under de här uppvisningarna. Det var ju inte bara barnen som ville prova på att rida och vissa bjöd på ganska spektakulära shower. 😄

Men här har vi i allafall vår vän och värd Henrik i full fart i paddocken. 😄🤗

Själv hoppade jag över ridningen den här gången. 😄 Det kändes lite onödigt och bökigt att dra runt i paddocken några varv i långklänning när jag ändå rider så mycket därute på fredagsturerna. 😅 Men däremot tog vi lite bilder på mig uppe på Roléx i midsommarskrud och det var ju jättekul! 😍 Dom bilderna kommer lite senare. Men med facit i hand skulle jag ha suttit upp barbacka i stället för att gömma sadeln under kjolen som jag valde att göra, för det blev en väldigt hög och konstig vinkel. Men jag tyckte ändå att bilderna blev somriga och fina. Hur kan det bli annat med fina Roléx med prästkragar i tränset. 🥰❤️

Efter ridningen var det poolhäng och bad i både vanliga poolen och bubbelpoolen. ☀️☺️

Själv passade jag på att ta med mig min varma och trötta vovve till stugan för lite vila och time out. Han älskar att vara med överallt men han blir ju otroligt trött av alla intryck och allt folk. Dessutom var där flera andra hundar också förutom Paulas och Henriks egna 8 chihuahauas plus barn, så han behövde definitivt en stunds eftertanke i lugn och ro. 😄

Sen fortsatte denna tokroliga och intensiva dag med resning av och dans kring midsommarstången. 😄☀️🌼 Den portabla högtalaren bars ner och ”små grodorna” ekade ut över hagar och ängar. 😍

Och sen fortsatte festen och dansen uppe på terassen. 😄

När solen började gå ner satt vi insvepta i gosiga filtar och pratade tills det var dags att börja tänka på refrängen. I allafall för min del, som är en sjukt kvällstrött människa. 🫣😂 Det spelar tydligen ingen roll om jag är på fest eller hemma en vardagskväll. Jag fixar inte sena kvällar längre. 🙈😄 Håkan däremot stannade kvar en stund till och för några fortsatte festen till långt fram på småtimmarna. 😁

Vår fina vackra vän och värdinna Paula i kvällssolen!🥰😍❤️

Lotus och jag på väg till mysigaste stugan och sängen. ☺️

Efter en riktigt god natt var det dags för frukost för alla övernattande gäster på terassen. 😍

Vädret var lika fantastisk som gårdagen om inte ännu bättre. Soligt, varmt och vi nästan vindstilla. Det hade varit lätt att bli sittande där hela dagen och bara softa. 🥰 Men framåt förmiddagen var det dags att packa ihop våra saker och dra oss tillbaka mot stan och titta till dahliorna i sommarvärmen. 🤗

Jaha, sen blev det inte mycket mer gjort den dagen. 😂 Vi var helt utslagna alla tre och slocknade som ljus i paviljongen när vi kom hem. 😁 Men det var en helt fantastisk helg och en underbar midsommarafton! 😍 Nu laddar vi för semester i Grebbestad då vi kommer få återgälda lite av vännernas underbara gästfrihet när dom gör oss sällskap ett par dagar i sommarstugan. 🤗 Det ser vi verkligen fram emot! 😃
Men nu ska jag krypa i säng. Huvudet säger att det hänger åska i luften så det känns säkrast att försöka sova innan det går över i migrän.
Hoppas ni alla haft en lika fin midsommarafton som vi har haft och på återseende! 😊

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...