Allmänt

När är det höst?

morgonblomma1

En RIKTIGT god morgon alltså! smiley I går öste regnet ner, vinden ven och det var verkligen ett riktigt höstväder. Cettcilia tog upp frågan på sin blogg, om när man tycker att hösten verkligen börjar? Inte enligt kalendern utan egen känsla, så att säga. Själv svarade tyckte hon att hösten är här i augusti av olika skäl, men jag har alltid tyckt att augusti är sensommarmånaden, alltså sommar fortfarande, och ibland (lite beroende på vädret) till och med en bit in i september. Dock får jag väl ändå säga att september är första höstmånaden för mig, en bit in i september i allafall.

Men jag tror att det där är väldigt individuellt, mycket också beroende på vart man bor någonstans. Jag tog upp frågan med Håkan, och som norrlänning så har han alltid ansett att augusti är höstmånad, för det är den ju liksom där uppe. Nere i söder känns det kanske som sensommar ända in i slutet av september. Oktober kan man väl inte med den bästa vilja i världen kalla sommarmånad dock. smiley Men jag lade också märke till att en annan som svarat på frågan hos Cettcilia tyckte att hösten var här i mitten av augusti, när skolorna började. Det kan jag också tänka mig att många räknar efter. När höstterminen börjar är hösten här = sommaren är slut. Som sagt, det är nog väldigt individuellt. Men en intressant fråga. Jag kan ju passa på att låna Cettcilias fråga och höra om det är någon av mina läsare som har lust att svara på frågan. smiley När tycker du att hösten är här?

I går var det som sagt riktigt höstväder och mina stackars blommor ute i balkonglådorna ser ordentligt vindpinade ut nu, trots att vi har ställt ner lådorna i skydd på golvet. Men några av dem är fortfarande riktigt fina, så igår eftermiddag gick jag ut med saxen och klippte av några stycken som jag satte i en vas/glas och ställde på köksbordet, för att få njuta av dem en stund till innan de blir förstörda ute. (Bilden ovan). Jag köpte för omväxlings skull en hel del annorlunda balkongväxter i år, men tyvärr har jag inte kunnat sköta dem riktigt, så de har inte varit speciellt fina nångång förutom precis när de hade börjat blomma. Sedan ska jag väl inte ta hela skulden på mig själv. Regn och ett ordentligt blåsoväder i början av sommaren blåste ihjäl hälften av dem för mig redan på tidigt stadium. Men jag har heller inte haft så bra koll på skötselråd eftersom jag inte vetat vad det är jag har haft i lådorna. Marguriten kände jag till, (som förövrigt blåste sönder ganska tidigt), Dahlian listade jag ut namnet på för bara nån vecka sen. Men om någon kan upplysa mig om vad det är för blommor jag har här uppe på bilden så skulle jag vara jättetacksam, för det har jag inte lyckats ta reda på än. smiley

Vackra är dom i allafall, tycker jag. Och jag tyckte dom blev så fina i vasen/glaset som ursprungligen kommer ifrån min älskade mormor. smiley

Men nu har jag babblat nog här på morgonkvisten. *s* Håkan kom precis upp och jag ska göra honom sällskap på balkongen med ännu en kopp morgonkaffe. Ha en jättefin dag alla, och på återseende lite senare.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...