Allmänt Djur

Stora, vidriga oidentifierbara insekter!

hemsk-insekt1

Nu när det börjar bli lite mörkare på kvällarna, så dyker det även upp en hel del nattfjärilar och andra kvällsinsekter som söker sig mot ljuset och invaderar balkongen när man man sitter där på kvällarna. Och fjärilar har jag ingenting emot, inte heller alla de andra små krypen som mest gör sitt bästa för att begå självmord över mina värmeljus som jag brukar tända på balkongbordet.

Men härom kvällen dök den här saken upp utanför vardagsrumsfönstren. Det är svårt att få någon uppfattning om storleken här eftersom man inte har något att jämföra med, men den var Stor! Jag trodde först att det var en gräshoppa, men det insåg jag snabbt att det inte var. Den flög omkring utanför en bra stund och studsade mot fönstren med ett ”knackande” ljud, och jag ska ärligt erkänna att jag inte ens vågade gå ut på balkongen så länge den var kvar. Det var i särklass den äckligaste insekt jag har sett och den for omkring som en galning så fort man tände en lampa eller störde den på något annat sätt. Fotona är urdåliga, men det beror helt enkelt på att jag fotade den inifrån vardagsrummet, genom fönstret. Och hela tiden medans jag höll på med det så stod vartenda hårstrå rakt upp på mig. Hjälp, vad jag rös! Och jag hoppade säkert en halvmeter bakåt varenda gång den studsade till på rutan. Haha! Tur att ingen var hemma och såg mig. *skratt*

Är det någon som vet vad det här är för någon läbbig sak? Jag skulle tro att den var ca 2,5 cm i längd (kanske till och med något mer) och med ordentligt långa känselspröt och kraftiga ben och långa stora vingar. Helt klart även en av de största insekter jag har sett också, förutom trollsländor.

Inget jag vill ha besök av en gång till i allafall…!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...