Personligt

Getingstucken! =(

krafta1God morgon alla! Eh…eller ja..hrmmm..smiley…god middag menar jag.. *s*

Det blev lite sent igår. smiley Vi var inte hemma förän efter två från kräftskivan, jag som knappt trodde att jag skulle orka ta mig igenom middagen så trött som jag var innan vi åkte. Men man har helt klart reserver att ta av. Och det var en superkul kväll! =)) Men det kommer mer om den sen i ett eget inlägg tillsammans med foton. Jag måste bara välja ut några utav alla de 176 (!) foton jag knäppte igår.

Men trots att jag var så trött så har jag inte sovit hela natten. Jag har sprungit upp och ner och bara sovit en timme då och då, men det var helt klart bättre än inget alls. Och något datorpyssel blev det i allafall inte, för mamma sov över på soffan eftersom vi kom hem så sent, (hon var hundvakt här igår) så jag ville inte sitta uppe och störa henne. Men jag har passat på att sitta lite ute på balkongen i allafall och lapat lite frisk luft. Man får som sagt var verkligen passa på när även getingarna sover och det går att vara därute.

geting1

 

Jag blev nämligen getingstucken igår, för första gången i mitt liv. Och det var ingen skön upplevelse. smiley Och då hade jag ändå gått ut för att ta en cigrarett på framsidan eftersom det inte fanns några getingar där. Trodde jag. Jag stod där och pratade med grannen och helt plötsligt kände jag ett stick högt upp på insidan av låret. (Jag hade shorts på mig) Av ren reflex stack jag ner handen och då fick jag ett stick till, denna gången ett riktigt ordentligt smärtsamt, och då upptäcker jag också getingen som hänger kvar i gadden i huden på mig. Attans förbaskade odjur! Sticken gjorde ont, men det var ingenting mot hur jäkla ont det gjorde efteråt! Fy17 vad det sved och brände! Men faktum är att socker på sticken hjälpte otroligt bra! Svullnaden gick ner och svedan gav med sig. Ett tips om ni skulle råka ut för getingstick nu när dom är så ettriga. Blanda socker med lite lite saliv och sätt på sticket. Det hjälper i princip omedelbart. =) Nu ska jag bara försöka ta mig igenom den obligatoriska kli-perioden. *s* Jag håller på att bli tokig på klådan och måste bara köpa typ Salubrin eller nåt.

Jaja, hur som helst så har jag numera sällat mig till den övriga gruppen av getingstuckna personer och det är väl typ 97% av hela jordens befolkning ungefär…smiley Vartenda år har jag funderat på om detta ska bli året som jag inte klarar mig längre och i år gjorde jag alltså inte det. Och jag kan då konstatera att det gör jäkligt ont att bli getingstucken, dock inte så fasansfullt ont som jag har gått och trott i drygt 30 år av getingfobi. *skratt* Man dör inte av det liksom. Visserligen gör det redigt ont efteråt, men ”eftersmärta” har jag aldrig varit rädd för. Det är själva ”händelsen”, i det här fallet att bli stucken av en geting, som har skrämt mig och det kommer jag nog fortsätta att vara lika rädd för. Jag avskyr verkligen de där förbaskade flygfäna som ”bara sticker om dom blir provocerade” och sen blir dom provocerade av absolut minsta lilla! Typ att man råkar stå i deras väg när dom kommer flygande… Grannen frågade igår när jag blev stucken om jag var allergisk? Det hade jag ingen aning om. Jag har ju aldrig blivit stucken liksom. Men när jag kom in i lägenheten så var jag både matt och yr och mådde ordentligt illa. Men jag är övertygad om att det berodde på att jag hetsade upp mig över att jag blev stucken, en liten fobisk chock kanske. *s* Men eftersom jag har astma så har jag faktiskt betapred hemma som även hjälper mot allergiska reaktioner efter insektsbett, så jag tog det säkra för det osäkra och plockade fram dom. smiley

geting2

Men nu ska jag sluta babbla om mina getingar och getingstick. Det är dags att börja ta itu med alla foton från igår. Hoppas ni hade en mysig lördagskväll och får en skön söndag. Jag återkommer lite senare. Må så gott alla!

 

 

 

 

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...