Blommor & växter Inredning & design

Miniväxter

mini1

Så här blev våra nattygsbord med de nya miniblommorna jag köpte för ett tag sedan. Jag hade tidigare kaktusar i blomkrukorna, som består av ett trippelfat med tre små creméfärgade krukor på, från Ikea. Men jag ville ha ett lite mjukare intryck, så jag köpte dessa tre – en ranka, en rosablommig växt som är ny för mig och en helgrön växt med lite tjockare blad, typ en kaktusväxt i stil med pengablommorna och liknande, som är lättskötta och inte vissnar så fort man missar en vattning. smiley (Där var i och för sig kaktusarna alldeles utmärkta…*s*)

Men i allafall så tyckte jag det blev riktigt fint med den här blandningen. Den blommande växten verkar vara lite känslig och jag har märkt att bladen gulnar snabbt om den torkar det allra minsta. Men den verkar också vara lätt att rädda när så skett. Rankorna däremot torkade ut väldigt fort, och jag måste nog byta ut dem nu. Men det lustiga med dem var att jag inte ens märkte att dom hade vissnat förrän jag råkade ta i dem. *s* De såg exakt likadana ut som när de levde. Praktiskt växt.

Hmm…varför byta egentligen..? smiley *s*

mini2

 

Många av de här små miniväxterna och blommorna är ganska svårskötta av någon anledning, speciellt minirosorna och de andra blommande växterna. Men den stora fördelen är att de bara kostar mellan 10-15:- styck, (någon enstaka sort kanske ligger på 20:-) så man kan ju byta oftare än vad man kanske gör med vanliga större krukväxter som ligger betydligt högre i pris. Och nu för tiden finns det ju ett enormt utbud av olika miniväxter. Bara att välja och vraka och placera ut de små godingarna lite här och där i hemmet. smiley

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...