Allmänt

Loxy i badet…

loxybad1

En mycket ynklig Loxy i badkaret. *skratt* smiley

Det blev alltså hundbadardag igår som jag skrev, och här är bildbevisen. *s* Loxy är van vid att bada i badkar och är jätteduktig på det. Han står helt stilla tills han är färdig och jag lyfter ur honom och sveper in honom i hans badhandduk. Han är väl kanske inte sådär superförtjust i det precis, men det är bra mycket mer populärt än att bada ute i allafall. Utomhus får jag inte ner en tass i vattnet ens. Hehe! Eller jo, vi har faktiskt badat ett par gånger när han var lite yngre. Då åkte vi ut till Bosnäs och fikade, först Håkan och jag vid ett tillfälle, och sen jag och Loxy tillsammans med Linda och Sofie och deras Diesel och Bailys. Då fick vi faktiskt Loxy till att blöta tassarna litegrann även om det kostade oss mycket godis. *s*

loxybad2

Men när det gäller att bada i badkar, så är det schamponeringen som han inte gillar. Avsköljningen tycker han riktigt bra om, speciellt om jag har riktigt varmt och skönt vatten. smiley Jag tror helt enkelt att det är därför han inte tycker om vatten eller bad över huvudtaget – han fryser, stackaren. 😉

loxybad3

 

Efter badet brukar han tycka om att sitta insvept i sin lilla babybadrock som jag har köpt till honom på Ikea (smiley) i mitt knä en stund och mysa, men sen rusar han omkring som en galning och åker kana på golvet, rullar sig på alla mattorna och i soffan, och ska upp i sängen och gräva ner sig i sängkläderna. Efter att han har fått sin ”duktig-för-att-han-har-badat-kaka” förstås. smiley

Det märks att han trivs efteråt och själv älskar jag att gosa in näsan i hans rena, fräscha päls som doftar babypuder efter badet. (Ja, det är hundschampot som doftar babypuder, inte jag som pudrar honom…*skratt*) För att inte torka ut hans päls eller pälsbotten så använder jag även ett hundbalsam på honom, ett superbra balsam med doft av körsbär. Men babypudret dominerar, dock gör balsamet så att pälsen blir helt otroligt mjuk och len. smiley

Så nu ska jag in och gosa lite med den där mjukispälsen. =)) Håkan och Loxy har lagt sig och vilat en stund, och jag ska göra dem sällskap tänkte jag. 😉 Ha en fortsatt fin dag alla, och på återseende.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...