Allmänt

Fredagstur till Ulricehamn

 

I fredags passade Håkan & jag tillsammans med Heléne & Jari, på att ta vara på det vackra sensommarvädret och tog en tur på motorcyklarna. På vackra småvägar tog vi oss till Ulricehamn där vi stannade för att äta lunch på en helt underbart mysig liten restaurang, Skotteksgården, som ligger nästan alldeles nere vid vattnet med en underbar utsikt. Hela stället var för övrigt jättemysigt, med supergod mat och trevlig service.

 

 

 

 

 

Både inter- och exteriör var sådär lite gammeldags mysigt och hemtrevligt. Vi kom precis när lunchen var slut, så vi var faktiskt ensamma gäster på hela restaurangen. smiley Men våran lunch fick i ändå, och det var riktigt mysigt att sitta där en stund innan det var dags att åka vidare.

 

 

 

 

 

 

Hela miljön runt omkring restaurangen, och de intill-liggande stugorna som fanns för uthyrning, var härligt lummig och grön, och i mellan de vackra gamla ekarna blänkte sjön Åsunden. Vi bestämde oss för att ta vägen över Gällstad hem, så vi kunde passa på att kika lite på alla de butiker och all lagerförsäljning av kläder och andra varor som finns där. Vi var bland annat inne i en inredningsbutik, Bolagret, som hade massor av kul inredningsgrejer till kanonpriser. Och lite längre in i samhället kikade vi på kläder i den berömda butiken Lager 157. Enorma ytor med massa märkeskläder till extremt billiga priser. Jag hittade bland annat en hel del snygga kläder från Prada, Dolce&Gabbana och Miss Sixty för priser som fick en att undra om dom var felmärkta. Det var även en hel del provkollektioner som såldes ut, och det var milt sagt frustrerande att man satt på en motorcykel utan packväskor. smiley *Skratt* Men jag kan inte fatta att jag aldrig hört talas om det här stället tidigare, och jag ska definitivt tillbaka. Med bil denna gång! smiley

 

Sen var det dags att bege sig av hemåt. Vi hade ca en halvtimme/45 minuters hemresa och det började bli lite kyligt i luften. Det märks tydligt att hösten är på väg och att det bara är solen som värmer under dagarna. Så fort den går ner så känner man att det inte är någon direkt värme längre. Men eftersom vi undvek de stora vägarna utan höll oss på mindre, lantliga så fanns det mycket fint att se utefter vägen. Men lite frusen var man allt när man kom tillbaka till Borås, och då var klockan sex på eftermiddagen. Vi startade från Borås runt 13-tiden, så det blev en ordentlig tur. Jag slocknade i soffan redan före åtta på kvällen och sov som en stock tills Håkan ledde in mig i sängen på natten. *skratt*

Men det var en riktigt härlig dag som jag inte skulle velat vara utan för något i världen, trots en något öm bakdel i ett par dagar. smiley

// Indra – Harley Davidson rulez! smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...