Allmänt

Vacker tass!

vacker-tass1

Det här är ju den årstiden när frågan om skor på hundar ofta kommer på tal, och inte utan större förvåning har jag ramlat över frågan redan två gånger idag, både på Posh Poodle och på Chiforum. Jag har exakt samma åsikt om skor som jag har om alla andra kläder och assocearer – så länge de inte skadar, besvärar eller på annat sätt gör livet obekvämt för hunden, utan fyller en funktion, så är det helt okej för mig. Och då får det gärna (läs helst) se bra ut också. Jag ser absolut ingen anledning till att det inte skulle göra det. Kläder eller andra saker kan ju inte vara mer ”legala” bara för att dom är fula liksom. Men det finns andra alternativ också.

Och med tanke på att det har kommit snö, och en hel del också, både här och där runt om i landet nu, så tänkte jag passa på och tipsa om en sak som jag själv fick tips om på Chiforum idag.
Jag har ofta problem med Loxy när det är riktigt kallt ute, mycket snö eller saltade vägar. Han fryser så illa att han kan få köldkramper och bara falla omkull och ligga och skrika. Det låter säkert fruktansvärt i mångas öron, för sådana som aldrig varit med om detta. Det här är dock inte alls ovanligt, vi som har de här små hundarna har ofta upplevt det eller i varje fall hört talas om det ofta bland andra småhundsägare. Detta är också ett skäl till att många har skor på sina hundar, alltså inte enbart för att dom tycker det är ”gulligt”, utan för att skydda dem mot kylan.

vacker-tass2

Själv är jag ingen skoanhängare, hur ursöta jag än tycker de är, men det beror helt enkelt på att jag blivit varnad av veterinären för att Loxy’s patellaluxuation (knäledsfel) kan bli värre om han får gå i skor. Enligt veterinären får hundarna en onaturlig gång i skor som kan skada deras leder, något som naturligtvis skulle kunna förvärra en redan befintlig skada. Observera att jag med detta varken dömer andra som väljer att använda skor, eller påstår mig veta säkert att det är på det här sättet. Men jag har förstås sett hundar gå i skor och kan inte säga annat än att jag tycker att det ser ganska onaturligt ut. Hunden rör sig definitivt inte som vanligt när den har skor på tassarna. Om detta är skadligt eller inte låter jag vara osagt. Jag tänker dock inte ta några risker med Loxy’s knän.

Därav, efter denna långa försvarsinledning, kommer jag till saken. smiley
Strandbodarnas Impregnering, eller Vacker Tass som det också kallas, är en spray som man kan använda för att skydda hunden mot kylan. Köldkramperna sätter oftast in bara för att snön fastnar och ligger och kyler mot huden. Den här sprayen gör att snön inte får fäste på trampdynorna eller i pälsen.

Text på flaskettiketten:
Välgörande balsam för tassarna
förhindrar klumpbildning från snö.
Skyddar mot klumpbildning av snö slask och salt.etc.
Spray tassar och ev en bit upp på benen (långhårs även på magen)
Hjälper även till att hålla infektioner borta när mindre skador och rispor uppstår.

Flera som har använt det här är supernöjda och slipper oroa sig för köldkramper, och de som har långhåriga raser slipper ha tunga snö- och isbollar hängandes i pälsen.

Pälsimpregneringen kan du hitta i välsorterade zoobutiker men även på nätet på bland annat Dog Fun – Hund & Katt och Foderbilen. Ca 115:- får du ge för en flaska, men fungerar det så bra som det sägs, så är det i allafall bra mycket billigare än skor, om det nu är för kylans skull man skaffar dem. Jag skulle kunna tänka mig såna här till lilleman. smiley

vacker-tass3

Men problemet är jag inte tror att han skulle kunna tänka sig det… *skratt*
Så vi testar nog Vacker Tass i år, och hoppas att den är så bra som det sägs, så att lilleman slipper frysa om tassarna i vinter. smiley

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...