Allmänt

Dagens inköp – Fotoböcker

Jag har storshoppat böcker! smiley Meningen var egentligen först att jag bara skulle köpa ”Digitala Systemkameran” för 95 spänn. Men så läste jag ett tips om ”Stora Fotoboken” och att den skulle vara så himla bra, speciellt för nybörjare på systemkameror. Det fanns ju naturligtvis en del negativa åsikter också, med de verkade framför allt komma ifrån sådana som redan kan en hel del, och som helt enkelt inte tyckte att den hade mycket att ge. Så jag surfade in på Bokus och kollade om den fanns där.

Det gjorde den, och till ett otroligt bra pris också! smiley Överhuvud taget var priserna på Bokus riktigt bra. Jag fastnade på sidan i säkert en timme, och när jag loggade ut därifrån så var jag fem fotoböcker rikare… Och nästan tusen spänn fattigare… smiley Men faktum är att jag fick böckerna för ett otroligt bra pris. Jag jämförde priserna med andra ställen, och insåg att jag hade gjort riktiga klipp. Det värsta var att det var fruktansvärt svårt att välja. Det finns ju hur mycket fotoböcker som helst, och jag vill ju få med så mycket som möjligt, men samtidigt ingen överkurs. Dessutom blev jag grymt sugen på ett antal andra fotoböcker av olika fotografer, alltså inga faktaböcker. Men hur förbaskat trist det än är, så måste man ju välja här i livet…tyvärr.. smiley Haha! smiley

Så idag blev det fakta, och jag längtar som 17 tills jag får dem på posten. smiley Jag skrev ut priset på böckerna ifall någon annan skulle vara intresserad, eftersom priserna är så himla bra. I såfall hittar du dom på Bokus Bokhandel.

Men nästa månad blir det lite andra böcker. En som jag är riktigt intresserad av är ”Örnarnas rike” av Brutus Östling & Staffan Söderblom.

Fotona ska vara helt fantastiska, och över huvudtaget är jag otroligt fascinerad av rovfåglar av alla dess slag. Ytterligare en bok som lockar mig är ”Regnskog – En fotografisk resa” av Margareta Henrekson Ekström.

Inte bara för de fantastiska bildernas skull, utan även för att få veta mer om denna otroliga miljö. Jag är ju framför allt intresserad av djur- och naturfotografi, och förutom fågelböcker så är jag även på jakt efter någon bok om och med vilda kattdjur. Men jag känner inte till namnet på någon fotograf som specialiserat sig på detta, så skulle du/ni känna till någon, så tar jag tacksamt emot tips. Två böcker till skulle jag också gärna ha, och de är också av Brutus Östling, nämligen ”Mellan vingspetsarna” och ”Fantastiska fåglar”, den sista utgiven tillsammans med Susanne Åkesson.

Avslutningsvis, med tanke på min förkärlek för fåglar, ett fantastiskt foto på en riktig ”Harry Potter” uggla. smiley Bilden är ett fritt nedladdningsbart skrivbordsunderlägg ifrån National Geographic. Fotograf: Vincent Munier

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...