Allmänt

Manifestation mot våldet i Sparsör ikväll

manifest1

 

För lite drygt 1 1/2 timme sedan kom Håkan hem efter att tillsammans med Hräsvelg och drygt 400 andra motorcyklar deltagit i manifestationen mot våldet, genom en körning ut till Sparsör.

Enligt Bt.se var där 250 stycken deltagande, men den riktiga siffran är alltså nästan den dubbla enligt initiativtagaren som inte hade väntat sig mer än kanske hälften. Som jag efter förra inlägget fått veta var Eagle Riders här i Borås. Man hade slutat räkna hojar när man var uppe i drygt 300, men gissningsvis var det alltså närmare 400. Dessutom kom det mängder av människor med bil eller till fots, och utefter hela vägen, ca 300 meter från bron till brottsplatsen brann marshaller, ditställda av olika företag i Frista och Sparsör. Många hade blommor med sig för att hedra den döda flickan.

 

Både tv och tidningar var där, och man kan redan nu läsa om kvällens manifestation på Bt.se, GP och Västnytt. Men här kommer i allafall lite foton från kvällen som Håkan tog med sin mobilkamera.

 

Samling vid gamla regementet I15 i Borås

 

manifest2

 

manifest3

 

 

manifest4

 

manifest5

 

Del av vägen i Sparsör där motorcyklarna var uppställda.

 

manifest7

 

manifest8

 

manifest9

 

manifest10

 

Jag tycker det här var ett oerhört bra initiativ av EagleRiders, och jag önskar jag hade kunnat vara med ikväll och visa mitt deltagande och stöd för flickans familj. Men jag tycker det är helt fantastiskt att så många slöt upp under kvällen och visade att vi måste börja reagera på allt våld. Det visar ändå att människor inte blivit helt avtrubbade trots allt som händer, utan talar om när det verkligen är nog!

 

manifest11

 

Alla mina tankar går till familjen och vännerna till den 16-åriga flickan i Sparsör.

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Vad hade hänt med flickan? 🙁 Jättefin blogg du har! Så sött med alla nyanser av rosa, och jättefin header!

Kommentarer är stängda.