Inredning & design Inredningsprylar

En tur till Ljusexperten!

lampbutiken11

 

 

Ja, det blev alltså en tur till en lampaffär idag. Ljusexperten såklart! 1000 kvadratmeter med bara maaaassa lampor! 😀 Fast hur lätt är det på en skala att bara hålla sig till att titta efter en halltaklampa därinne liksom? Eller att hålla sig till taklampor som över huvudtaget funkar i en lägenhet med våran takhöjd för den delen? Åh, jag har sett så mycket snyggt så det är inte klokt! Jag skulle lätt kunna bränna hur mycket pengar som helst där inne upptäckte jag idag. *s*

 

 

 

 

lampbutiken7

Butiken är ett eldorado för en lampälskare, där finns precis allt man kan tänka sig! Det finns inga direkta avdelningar, även om man kan hitta vissa områden i butiken med mycket av en sorts lampor, därför kan det bli en smula rörigt och svårt att gå igenom allt om man letar efter något speciellt. Men går man systematiskt till väga och tar bit för bit så upptäcker man ändå en viss form av struktur. Dock kan man hitta till exempel golvlampor på flera olika ställen, ljuskronor upphängda lite här och där osv, så det gäller att hålla ögonen öppna efter guldkorn.

lampbutiken9

 

Och appropå guldkorn – jag hittade ju min älskade drömlampa!! 😀 Tyvärr såg jag ju direkt att det inte ens var någon idé att börja operation övertalning – av två skäl. För det första var den större än vad jag fått intryck av i reklambladet jag sett, vilket dock är en stor fördel inför mina framtida planer för den här lampan, men inte för en trång hall. *s*
För det andra kostade den inte 2600:- som jag skrev här i  morse. Det var kanske ett erbjudande den gången, jag vet inte. Men om jag tyckte det var i saftigaste laget så var det ett bra pris med tanke på vad den låg på nu, nämligen 3200:-.
Så det var bara att inse mina – och lampans – begränsningar. För stunden i allafall… 😉

 

 

lampbutiken3

 

Min drömlampa tillhör kategorin kristallkronor, även om den bryter av väldigt mot de klassiska varianterna. Klassiska kristallkronor såg vi dock också, och den stora kronan på den nedersta bilden var bland det mäktigaste jag har sett. Den var enorm!! Hade vi hängt upp den i vårt tak så hade Loxy slagit huvudet i de nedersta prismorna. 😀 Jisses, säger jag bara! Men när vi var och tittade på en sådan lägenhet som vi söker nu, så hade den hyresgästen en sådan här kristallkrona hängande över en del av vardagsrummet där det är öppet två våningar ner, alltså från taket i andra våningen ner till köket i våningen under. Och det var otroligt snyggt! Den här kronan låg på 24.999:- och det var samma pris som paret i den här lägenheten hade gett för sin, så de var nog ganska snarlika skulle jag tro. Deras var dock till salu när dom flyttade eftersom en sådan krona helt enkelt inte funkar med normal takhöjd, och 18.000:- skulle dom ha för sin. Hade vi fått den lägenheten den gången så hade jag definitivt hoppat på den möjligheten.

*

Men både Håkan och jag blev också väldigt förtjusta i kristallkronan till höger på översta bilden. Det är lite svårt att se hur den ser ut här, men den var också väldigt annorlunda. Oerhört tung, hela den undre kristalldelen består av tunga runda prismor av samma sort som de man ser uppe på kanterna, och de hänger tätt, tätt tillsammans. En otroligt maffig krona med fantastisk lyster!

lampbutiken4

 

 

Den här var lite i kitschigaste laget även för mig. *skratt* Men den var det första som fångade min blick av alla lampor när jag steg i på Ljusexperten. Konstigt… 😛  Det var som sagt lite väl mycket färger för mig, men den var vansinnigt rolig tycker jag! =)) Det skulle verkligen vara kul att se den här i ett hem någongång, hur den ser ut tillsammans med rätt inredning. Ibland kan man ju bli enormt överraskad när man väl ser sakerna på plats i rätt miljö.

 

 

 

lampbutiken5

 

Lite mindre pråliga var de här bordslamporna. Jag har varit ute efter en svart lampfot sen över 2 år tillbaka när jag köpte en stor cylinderformad svart lampskärm som jag planerade att ha i vardagsrummet, och jag har inte hittat något än som jag har fastnat så där riktigt för.

Men idag såg jag en hel del tänkbara varianter. Bland annat den andra från vänster, men även den längst till höger. Den sistnämnda skulle nog dessutom passa bäst till min lampskärm.

 

lampbutiken6

 

 

Ytterligare en variant, eller snarare mönster, som syntes på väldigt mycket. Både lampfötter, skärmar, vaser m. m. Jag gillar den här typen av mönster och har redan både gardiner och ljusstakar i den stilen, så jag hade inte alls haft något emot lite nya stämningsfulla ljuskällor i vardagsrummet som matchar det jag har.

 

 

 

 

 

 

lampbutiken2

En sjukt snygg serie, ”Decorative”, med opalfärgade skärmar med ett svagt oregelbundet mönster i svart.
Modellerna går ifrån extremt trendiga och nytänkande till mer klassiska varianter. Ingick gjorde även vaser, skålar och golvvaser, och man kunde hitta allt ifrån pyttesmå läslampor för väggen till slingriga taklampor och stora golvlampor.
 

lampbutiken1

 

 

Lite av nyheterna! Riktigt snygga bordslampor, fanns i flera olika färger och höjder.

 

 

De här statyerna/fontänerna/lamporna var bara såå himla fina! 😀 Det silverfärgade området bakom paret är som ett litet vattenfall, så där rinner det vatten ner hela tiden, ner bland stenarna som de sitter på. Ljudet är inte störande, utan bara ett svagt porlande. Lampan är mer en stämningsbelysning än en större ljuskälla. 299:- kostade de här små raringarna.

 

lampbutiken10

 

Kanske inte direkt en lampa. *s* Men ändå bara så himla cool! 😀 Den här jukeboxen är supermodern, med cd-spelare plus växlare, kasettspelare och allt man kan tänka sig behöva i en riktigt bra stereo. Den är ca 1 1/2 meter hög och ser otroligt gedigen ut. 4998:- får du punga ut med om du vill ha den här raringen i ditt vardagsrum. 😛

 

 

lampbutiken8

 

 

 

Blev det då någon hall-lampa för oss idag? Jodå, det blev en till slut, som kanske passar bättre i vår hall än vad ”drömlampan” skulle göra. 😉 Och jag är riktigt nöjd med valet faktiskt. Den ingår i en serie – Viola – som även har lampetter med 1, 2 eller 3 lampor, spotar m. m. så vi kommer troligtvis att köpa till två enkellampetter i samma stil senare.

Dock, till min stora frustration så var lamporna slut, så vi tvingades beställa med utlovad leverans nästa vecka. Usch! Jag avskyr sånt där. Haha! Jag är alldeles för ivrig för att vilja vänta! Jag vill ha med mig mina inköp hem direkt! *skratt* Men nu är det gjort i allafall och det är bara att vänta snällt. =)) 995:- fick vi ge för den här lilla saken och det tyckte jag var ett bra pris. Överhuvud taget är det väldigt bra priser på produkterna ute på Ljusexperten, så har du inte varit där tidigare, så rekommenderar jag verkligen ett besök om du är i närheten.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...