Allmänt

En lugn och mysig söndag- och kväll..

eveningcoffee1

God kväll på er därute alla raringar! Har ni haft en skön söndag?

Här har det verkligen varit söndag idag. Lugn och avkopplande, precis vad jag behövde efter de här dagarna med den här förbaskade migränen och flera dygn i princip utan sömn.
Mitt på dagen tog Håkan, Loxy och jag en promenad i det vårlika vädret och njöt och solen och den milda luften. I varjefall njöt Håkan och jag. Loxy var i vanlig ordning nära chocktillstånd när han tvingades gå på den blöta marken. *s* Jag förstår inte vad det är för en konstig hund jag har egentligen?? *skratt* Normala hundar blir ju överlyckliga bara man råkar komma åt kopplet ute i hallen och tror att dom ska få gå ut. Men inte min hund inte. Han får man leta upp nånstans, för när man plockar fram kopplet så är han helt plötsligt totalt försvunnen. Oftast återfinner man honom långt ner under någon pläd eller liknande.
Och från och med att man kommer utanför dörren så går han tre meter bakom mig och ynkar sig fram i snigelfart på 1-3 ben åt gången. Varenda gång jag gör minsta ansats till att stanna till så tvärvänder han och försöker rusa hemåt igen. *suck* Huvudet hänger mellan frambenen och svansen slokar nånstans under magen, och jag känner mig som jordens elakaste matte, även om jag rent logiskt vet att jag hade varit ännu elakare om jag inte gått ut med honom. Han är en hund och ska ju ut liksom. 

Så när man väl kommit in i det torra och varma trapphuset igen är han precis tokglad! Fjädrar omkring på mattan i entrén, skuttar och hoppar och är hur pigg som helst. Alltså exakt så som normala hundar vanligtvis är när dom ska gå ut, är min när vi ska gå in. Jag har aldrig varit med om en hund som tycker så illa om att vara ute. Det här gäller dock när det är blött ute. Det behöver alltså inte nödvändigtvis regna, det räcker med att det är lite blött på asfalten för att han ska få en nära-döden-upplevelse. *s*
*

eveningloxen1Idag fick han nog en större chock än vanligt, för inte nog med att det var blött ute och vi elaka ägare tvingade med honom på en promenad. 😉 Han blev dessutom så extremt smutsig och lerig att jag var tvungen att ställa honom direkt i badkaret när vi kom hem.
Ännu mer vatten! 😛 

*

 

 

Så nu har min lilla vattenhatande vovve sovit som en stock hela eftermiddagen. Det blev nog helt enkelt för mycket för honom att behöva gå ut på en längre promenad i det här hemska vädret (det är ju inte 20+ ute…*s*) och sen till råga på allt tvingas i badet också när han trodde att mardrömmen var över. 😛
Är det bara jag som har en sån här hund, eller är det kanske vanligare än vad jag känner till? I min lilla värld har i allafall hundar alltid älskat att gå ut, så det här är ett enormt ovanligt betéende i mina ögon.

 

 

Nu sitter vi i allafall i soffan framför tv’n och väntar på att ”Beck – Advokaten” ska börja kl.21.00 på 4:an. Vi beställde hem kinamat ikväll till middag, och det var så himla skönt att få en dags semester från köket. Inte så mycket från själva matlagandet egentligen, utan mer ifrån utmaningen att komma på vad man ska ha för något. 🙂
Nu ska jag ta mig en kopp kvällskaffe till och mysa med min vovve och hoppas att han har förlåtit mig för alla ”hemskheter”  jag har utsatt honom för idag. *skratt*  Ha en jättefin kväll alla!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

 1. Du är inte ensam 🙂 Är det kallt och/eller blött ute så springer Maggie in under soffbordet bara hon hör sin garderobsdörr öppnas 😉 Väl ute är det precis som du beskriver, två släpande steg och sen upp i famnen. Två steg till och sen lyfta på tassen. Fart får hon bara upp om man vänder hemåt igen … Men i dag förstår jag henne, klibbsnön har klumpat sig så att hon inte har kunnat gå. Det blev ett söndagsbad här också, när jag ändå skulle duscha benen 🙂 Vi var precis ute igen, och då kissade hon tre centimeter från trappan – på tre ben! 😀
  Jag tror Loxy förlåter dig, han ser rätt nöjd ut på bilderna nu 🙂 Hoppas ni har en mysig kväll! Kram!

 2. Cherlindrea säger:

  Emma: Jisses, det var skönt att höra, även om jag lider med dig för jag vet ju hur tokfrustrerande det kan vara. Haha! Men jag trodde ju att det var nåt fel på min hund. Har jag gjort nåt fel? Uppfostrat honom fel? Lärt in fel signaler när det gäller utgång? *Skratt*
  Men jag kan förstå att det blir jättejobbigt för långhåriga vovvar som Maggie när snön fastnar i pälsen sådär. Elliot har ju samma problem och det är ju bara duschen som gäller då. Det går ju inte att få bort dem på annat sätt.
  Med tanke på hur vädret såg ut igår så var det nog många vovvar som fick en söndagsbad misstänker jag. 😛
  Kramar om!

Kommentarer är stängda.