Allmänt

En helg som modell.. :-)

fotohelg2

 

Ja, då var det alltså dags att berätta vad vi har haft för oss den här helgen. :- D

För några veckor sedan efterlyste Fotograf Martina Holmberg personer som ville ställa upp i ett fotoprojekt som hon planerade. Ett projekt som ska handla om människor och deras sätt att identifiera sig och uttrycka sig genom klädsel,  hundägare som klär sina hundar och då ofta matchar hundens kläder till sin egen stil.

Jag tyckte det här lät lite kul och slängde i väg ett svarsmail mest på skoj, för jag tänkte att hon lär väl få mängder med svar, och många lämpar sig säkert mer som fotomodell än vad jag gör. 😛 Men jag tror att det var den roliga kontrasten vi har här hemma som Martina tyckte var lite kul – jag med mina rosa grejer och bling bling och Håkans totala motsats med svart, läder och hd-prylar – och så Loxy matchande till båda stilarna beroende på tillfälle. För jag fick svar och efter några veckors planerande via mail så kom alltså Martina ner från Stockholm i fredags kväll för att ägna den här helgen åt att fota oss inför det här projektet. Och det har hon gjort med besked kan jag säga! *skratt*

 fotohelg1

Vi har hållt på i flera timmar varje dag, med bara ett par korta fikapauser, men tiden har verkligen bara rusat iväg. Jag fattar inte att det har gått så himla fort. Det har verkligen varit jätteroligt och jag kan verkligen inte klaga på nånting, förutom vädret möjligvis. Hehe! För ibland har det varit mer än lovligt kallt, eftersom vi har varit utomhus på balkongen eller på entréplan i princip hela tiden eftersom ljuset var bäst där, och med bara ben och armar i detta vädret så får man ju inte värmeslag precis. 😉 Men det funkade jättebra ändå tycker jag, eftersom det var så gott som vindstilla där.
Några foton togs dock i sovrummet, alla porträttbilder på Håkan och Loxy bland annat. Typiskt hans tur, han kunde gott ha fått tagit fotona med bar överkropp ute på entréplan i kylan med grannarna som publik. *gapskratt* Jag misstänker att Martina hade fått en ganska motvillig modell då. 😉

 fotohelg4

 

Loxy sitter och väntar medans Martina byter film i kameran. 🙂
Det ska bli så himla spännande att se de här fotona! Hon har alltså fotat med film, en smula ovanligt att man stöter på det numera. Och extra spännande är det ju förstås nu, för med en digitalkamera hade man ju kunnat kika lite för att få en liten aning om hur fotona kommer att se ut. Nu vet jag absolut ingenting. Ca 500 foton har tagits i helgen, och jag får bara hoppas att jag hade en av mina någorlunda acceptabla fotodagar. Haha!
Men är det någon jag är tokstolt över så är det Loxy! 😀 Han har varit så sjukt duktig hela helgen så det inte är klokt! Jag visste inte ens att han kunde vara så lydig och lugn. Visserligen har jag stått och smugit med en korv bakom Martina och belönat honom med jämna mellanrum, men det är verkligen inte mer än rätt. Han har jobbat i flera timmar som modell både lördag och söndag utan protester, utom möjligtvis i slutet när han började lessna, men då lade han sig ner och blundade bara. Lite bjäbb i mellanåt, men fick han bara rasa av sig lite så var det lugnt igen.
Helt otroligt! Min lilla älskling! 😀

fotohelg5

 

Förutom alla porträttbilder hemma av olika slag, så åkte vi också iväg så Martina fick fota Håkan och Loxy på Harleyn och Loxy och mig på scootern. 😛 Där tillbringade vi de sista timmarna igår innan Martina skulle med tåget hem till Stockholm igen. Kallt var det, men vi hade ändå en himla tur med vädret, för på lördagen regnade det ordentligt. Igår var det däremot uppehåll, så vi kunde ta ut mopparna. 🙂 När det var Håkans och Loxy’s tur så passade jag på att smyga runt lite med min kamera och ta lite bilder för bloggen. 😀

fotohelg6

 

fotohelg7

 

Jag behöver väl knappast tala om att vi är duktigt trötta efter den här helgen, både Loxy och jag. 😉 Men jag måste säga att det var en av de roligaste helger vi har haft på länge. 😀 Vi har ju förutom fotandet, även umgåtts en hel del, pratat om allt mellan himmel och jord, ätit middag och kikat på melodifestivalen på kvällen. Riktigt mysigt verkligen! Och jag gillar idén bakom det här fotoprojektet. Vi har pratat en hel del omkring det under helgen, och trots att Martina inte själv har någon hund så har hon ändå uppfattat de förutfattade meningarna runt detta med att ha kläder på sin hund, bland annat att många verkar tycka att man missköter sin hund bara för att man har fina kläder på den, trots att det många gånger är precis tvärt om. Själv har jag ju upptäckt detta märkliga faktum att det är helt legalt att köpa eller sy ett sunkigt täcke till din hund för att skydda den mot kyla, men tar du däremot på den en designad snygg jacka, som fyller samma funktion och förmodligen är ännu bättre i passform – ja, då förmänskligar du hunden och missköter den troligtvis också eftersom hunden inte får vara hund. Säger vem? Min hund får göra allt som vilken annan hund får göra trots att han har fina kläder.

*

Jag vet inte än hur Martina tänker lägga upp sitt fotoprojekt, men jag hoppas att det kan slå hål på lite av myterna att en hund inte har det bra bara för att den har en gedigen garderob. Vi får väl se. Nu ser vi i allafall fram emot att få se de första fotona och det ska bli så otroligt spännande. Och dessutom har det varit enorm roligt och berikande att få lära känna Martina under den här tiden, först via mail och sedan under den här intensiva helgen tillsammans. Vi har haft jättetrevligt och jag hoppas att hon har trivts lika bra här hos oss. 

Nu håller vi bara tummarna för att hon fått något i bildväg som hon blir nöjd med också. 😀

Som ni förstår så har jag av naturliga skäl inga foton från där jag själv är med, men det kommer ni såklart att få se längre fram. Till att börja med så kan ni kika in på Martinas websida och kolla lite på allt hon har fotat tidigare. Riktigt läckra bilder och många kul jobb.

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

  1. Dennis säger:

    Skitkul:) ska bli spännande o se fotorna sen:)

  2. Cherlindrea säger:

    Dennis: Ja, det har verkligen varit en jättekul helg. 😀 Vi får väl se om det blev något av det hela. 🙂

  3. mollice säger:

    Men vad kul! Hoppas det blev många bra foton på hela ”familjen”. Och vi som var uppe i garaget i söndags och missade er – vilken osis! Nu måste vi snart ses, vi har ju lite ”pyssel” att göra :)) Ha det gott
    Kram

  4. Cherlindrea säger:

    Mollice: Hej vännen! Ja, det var verkligen jättekul! 😀 Vi missade nog varandra precis, beroende på när ni var där förstås. Men vi kom upp vid 14-tiden och var kvar fram till fem ungefär.
    Men vi hörs i veckan så vi får ta itu med ”pysslet”. 😉
    Kramiz!

Kommentarer är stängda.