Vardagsbetraktelser

Vår påsklunch..

easter09-2

Hallå där ute i stugorna, ni som sitter vid datorn och inte vid påskbordet fortfarande. 😉

 

Nu har vi firat klart vår påskafton för det här året. Som egentligen inte är så mycket firande om jag ska vara ärlig för utom påsklunchen, men vi har aldrig firat påsken så mycket nångång i vår familj faktiskt. Har det funnits barn i rätt ålder så har det också funnits påskägg och kanske har vi åkt iväg till någon påskbrasa, men annars har det bara varit en lunch eller middag med familjen. Vilket inte är så bara det heller tycker jag, utan väldigt trevligt. I allafall har vi haft det idag. 😀

***

 

Nicole och Saphira dök upp vid tre-tiden som bestämt, tillsammans med mamma som dom mött upp på vägen. Utan min svåger tyvärr, som blivit magsjuk. Jättetråkigt, men inte mycket att göra åt. Vi får ta igen det någon annan gång.
Dom hade med sig en fantastisk påskbukett med blandade gula blommor och av lilla Saphira fick jag en pytteliten bukett med vitsippor och tussilago. 😀 Jag glömde fota den nu, men jag ska göra det sen så ni får se. Såå söt! =))

Tack gulliga ni igen för blommorna! 😀

 

Själv har jag stått i köket precis hela dagen, från i morse fram till nu, förutom de stunderna jag satt ner och åt tillsammans med de andra, så jag kan väl säga att jag är en smula trött nu. Trött men nöjd, för det blev en jättemysig påsklunch. Jag dukade i gult och rosa såklart… 😀 och det var så härligt vårligt att man blev glad bara av alla färger. Och solen som sken in genom fönstren och den öppna balkongdörren gjorde ju inte humöret sämre precis. =))

 

easter09-3

 

Påskbordet bestod väl i princip av de vanliga klassikerna – lite olika sorters sill, potatis, ägg, bohusröra (prova den om ni inte har gjort det – sjukt god!) köttbullar, Jansons frestelse, bröd och olika pålägg. Och så påskmust att dricka såklart! 😀
Själv är jag mest stolt över min livs första Jansson som faktiskt blev otroligt god! =)) Det slog mig i morse när jag stod och skulle göra den att herregud – jag har ju aldrig gjort nån Jansson förut – hur 17 gör man? *skratt* Efter att ha funderat en stund så var jag ganska säker på hur det skulle gå till, jag har dock varit med när andra gjort dem flera gånger tidigare. Men för att vara på den säkra sidan så ringde jag mamma och lät henne guida mig via telefonen. Hehe! Och förutom några smärre missöden, som att skära sig på anjovisburken och lite andra småsaker så blev det riktigt bra till slut. 🙂

 

easter09-4

 

Vid bordet var det milt sagt livat med Saphira som har kommit in i åldern ”testa allt, upptäcka allt, prova allt”. *s* Hon har en förmåga att få igång oss alla, till och med Håkan…*skratt* På sista bilden håller vi alltså på med Imse Vimse Spindel till Saphiras stora förtjusning. 😀

Fotona blev tyvärr ganska mörka eftersom det ljusa fönstret ligger bakom, inte mycket att göra åt tyvärr. Jag har ljusat upp dem så gott jag kan.

***

 

Och så efterrätten då.. Ja, den var verkligen en historia för sig.

Jag hade hittat ett nytt recept i tidningen ”Laga Lätt” som jag ville prova. En nöttårta med vit chokladmousse, garnerad med mango och passionsfrukt. Och den blev god! Riktigt god till och med. Men den blev definitivt inte som den skulle egentligen. Jag gjorde verkligen exakt som det stod i receptet och det var dessutom ett väldigt enkelt sådant, inga svårigheter alls. Så därför begriper jag inte hur allt kunde gå så snett som det gjorde i dag. Tårtbottnarna höll på att brännas vid, så jag slet ut dem ur ugnen över 5 minuter tidigare än vad de skulle ut, och ändå blev de alldeles för hårda. Och då har jag en ugn som oftast kräver lite längre tid än vad recepten säger. Så 20 minuter på de här bottnarna i 200 grader som det stod i receptet var på tok för länge.
Det andra problemet var moussen, och det var ett ordentligt problem för det fanns ingen mousse att tala om. Den tjocknade aldrig. Jag har inga problem att erkänna om jag gör fel när jag bakar, jag klantar mig ofta. 😛 Men här fanns det liksom inget jag kunde ha gjort fel. Det blev helt enkelt ingen mousse av det hela utan mer en tjock sås. Så ja – ni kan ju tänka er hur den här tårtan såg ut…haha! Allting bara flöt ut över tårtfatet och det slutade med att jag fick slänga på frukten på det lilla som stannade kvar, och sen servera ”såsen” vid sidan av i stället.

Ja, den var faktiskt riktigt god ändå, även om jag gärna hade sett lite mer vit chokladsmak på det hela också. Hur som helst så kommer jag inte prova det här receptet igen. Jag vet liksom inte vad jag skulle göra för att undvika att samma sak händer igen.

***

 

I allafall så blev det en tokmysig dag tillsammans med några i min familj och det var så himla roligt att ha dom här. 😀
Nu ska jag ta mig en kopp te, och sen är det dags att ta itu med kökskaoset. Om jag tar itu med det idag vill säga… det får vi se…*s*

Ha en riktigt mysig påskaftons kväll alla!

 

Liten bonusbild på Nicole som packar ihop Saphiras stol medans Saphira ”hjälper till”… =))

 

easter09-1

 

logo_stor

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

 1. säger:

  Godmorgon syster 🙂
  Javisst hade vi det jättetrevligt igår. Cico blev himla glad för det du skickade med även om han fick nöja sig med att bara titta på ägget igår. hehe. Han ville inte riskera så här tidigt att magen börjar köra igång igen 😉
  ””””’titta din mobil när du har tid sen.”””””
  Föresten så skulle jag hemskt gärna vilja ha lite av fotorna du tog från igår..det var ju några fler än mina som sagt 😉
  Ha en fin morgon med er alla tre.
  massa pussar

 2. Annelill säger:

  Tack för en underbart god och fin lunch, du är så duktig,
  det är alltid så spännande och se vad du hittar på kram

 3. Cherlindrea säger:

  Nicole: God morgon gumman! Vad roligt att han tyckte om det. Hoppas han mår bättre idag.
  Jisses, vilken bild på Saphira! 😀 Jag ska ladda in den i datorn sen! =))
  Jag skickar över lite foton sen så får du välja bort de du inte vill ha själv.
  Ha en jättefin morgon ni också!
  Puss och kram!

 4. Cherlindrea säger:

  Annelill: Tack så mycket mamsen, det var så lite så. 😀 Jag är jätteglad att du var frisk nog att kunna komma igår. 🙂
  Vi kanske kan höras lite senare på dagen?
  Massa kramizar!

Kommentarer är stängda.