Allmänt

Detta j***a smällande!

springflower1

 

Hej på er därute!

 

Det blev faktiskt en riktigt fin dag i allafall idag, så jag tjurade nog lite för tidigt i morse. 😉 Vi har haft sol nästan hela dagen och graderna klättrade upp till över 15+ i skuggan. Det kan man ju inte klaga på. =))

 

Men de här blommorna har jag inte plockat ute själv idag. De är dels de vi fick av Saphira igår när de kom hit på påsklunch, och dels dök min bror upp här idag med några vitsippor som han hade plockat till mig och som jag utökade buketten med.  Dom är ju bara för söta! 😀

 

Själv hade jag tänkt hunnit med att knipsa av ett par små sälgkvistar idag och sätta tillsammans med ett par av de gula blommorna från den vackra påskbuketten vi fick av Nicole och Cico, men det kunde jag tyvärr bara glömma.
Trots det underbara vädret och min lugna dag utan massa projekt, så har det inte blivit några promenader för Loxy och mig idag, bara snabba turer utanför huset och in igen. Det smälls nämligen fortfarande något extremt här uppe och Loxy är vettskrämd. Jag har försökt hålla koll och tyckt varenda gång att nu – nu har dom nog slutat för nu har det varit tyst länge. Men så fort vi kommer ut och har hunnit en bit ifrån huset så kan man ge sig 17 på att det börjar knalla för fullt! Och då är det bara att ta sig hem igen. Loxy blir helt blockerad och det går inte att försöka få honon att bara ignorera det där. Jag har inte ens kunnat ha balkongdörren eller fönstren öppna här idag, utan fått göra allt för att stänga ute de där plötsliga smällarna.

 

Det är det här jag tycker är så himla jäkligt! Jag har full förståelse för att man kanske inte kan totalförbjuda fyrverkerier, och jag tycker själv att det är jättevackert. Men det borde vara en tidsbegränsning på användandet. En speciell tid som man får lov att smälla och utanför den tiden ska det banne mig vara straffbart! Som det är nu så går dag efter dag med sporadiska smällar hela dagarna och inte bara Loxy utan naturligtvis alla skotträdda hundar och människor är rädda hela tiden. Det är en otroligt jobbig tid som säkert kan vara svårt att förstå för personer som inte har problemet.

 

Hur som helst så hoppas jag att smällandet avtar när skolorna börjar igen efter påsk. Jag kan för den delen inte begripa nöjet med att skjuta upp raketer en toksolig och ljus vårdag… men, men..var och en blir salig på sitt nöje.

 

***

Nu ska jag koka mig en kopp te och sen är det dags för lite påskbordsrester till middag. 😉  Ikväll ska jag se de sista två delarna av den svenska filmen ”Maria Wern – Främmande fågel” på tv4+ som började igår. Riktigt bra faktiskt tyckte jag.

Ha en jättefin kväll alla och på återseende!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(6) kommentarer

 1. säger:

  Hej sötast! Kikar in en snabbis efter en i stort sätt internetfri helg! Nu är bägge bloggar updaterat med lite utställningsinfo!
  Vad mysigt eran helg ser ut att ha varit. Hoppas solen fortsätter att lysa för hjälp så skönt det har varit!
  Många härliga helg kramar

 2. Cherlindrea säger:

  Heeej gumman! Äntligen! 😀 Då måste jag in och se hur det har gått för er! =))
  Ja, vi har haft en riktigt mysig helg. Hoppas din har varit det också. Och ja – vädret vill vi verkligen behålla! Det har ju varit helt underbart!
  Ha en jättemysig kväll vännen! Massa gokramziar!

 3. säger:

  Åh vilka fina vitsippor <3 så skönt nu när värmen kommer och ljusa kvällar. Hoppas du har haft en jättebra påsk! =)

  Må gott!

 4. Hej! Vilka fina blommor du tagit in (ler)
  Varit lite dålig på att titta in hos er nu under helgen, men haft myckt för mig. Ska kika runt nu och läsa ikapp.

  Måste vara jobbigt när ungar smäller fast att det inte är ”säsong” nu. Som tur är har jag 2 tjejer som inte bryr sig om smällare, men förstår att det måste vara super jobbigt för er som har hund som inte gillar det.

  Hoppas att det slutar nu när skolan börjar igen!

  KRAM

 5. Cherlindrea säger:

  Elin: Ja, jag älskar verkligen när man kan börja ta in lite blommor. 😀 Och vitsippor – då är verkligen våren här på allvar. =))
  Hoppas du får en fin dag i solen!

 6. Cherlindrea säger:

  C: Hej vännen! Ja, jag fick själv läsa ikapp mig efter påsken. Jag har haft fullt upp här. 🙂
  Det är verkligen urjobbigt med smällarna. ”Säsong” är det väl på sätt och vis egentligen, eftersom det är påsk. Då smälls det ju alltid. Men det som är jobbigt är ju att det pågår i flera dagar. *suck*

  Hoppas ni får en riktigt fin dag i allafall! 🙂
  Kramiz!

Kommentarer är stängda.