Pyssel & handarbete

Mitt nya egengjorda förkläde! :-)

forklade-blue2

 

En sak slog mig när jag lade upp den här bilden. Det är ju faktiskt inte handsytt.. *s* Det enda som är handsytt här är knapparna på bröstlappen. =)) Men vad säger man då egentligen om sakerna man syr själv? Hemmasydda? Egensydda? Det låter ju urkonstigt! *s*

 

Hur som helst, här är i allafall mitt lilla projekt som jag äntligen fick klart i går. 😀 Jag fick lust att sy ett förkläde till, denna gången i blått, som jag kan ha som grillförkläde, eller helt enkelt bara för att variera mig med mitt rosa jag sydde för några månader sedan. 🙂

Jag har använt mig av ett småblommigt Tilda-inspirerat tyg ifrån Panduro Hobby och sytt förklädet i Cath Kidston-stil som jag tycker är finast. Varför inte låta även skyddskläderna vara dekorativa? 😉

 

forklade-blue1

 

Håkan tog en bild på mig i förklädet så ni får se hur det ser ut på. 🙂 Det är samma modell som det förra i rosablommigt tyg, och förlagan är mitt julförkläde som jag fick av svärmor i julklapp, även om jag har ”moddat” upp det lite med spetsband och dekorationsknappar. 😀

Det är superenkelt att sy, och ritar man upp det väl så går det faktiskt inte åt mer än en (1) meter tyg, vilket innebär att man faktiskt kan välja bland de där superfina, men dock superdyra, tygerna eftersom man inte behöver så mycket. =))

 

Jag blev i allafall jättenöjd med mitt nya förkläde, så nu ska här bakas igen! 😛

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

 1. säger:

  Hallojsan!

  Det vart superfint, när jag har gjort något själv så säger jag att det är hemmagjort, när jag säger det flera gånger nu så låter det lite konstigt men det är det bästa jag kommer på…

  Här i Stockholm öser regnet ner och det är alldeles grått, har ni bättre väder over there?

  Själv har jag knappt hunnit med att göra annat än att fixa till dotterns bal som var i tisdags men shit va kul det var ändå (trots att det inte var jag som fick gå)

  Kram på dig bloggis från Nettisens

 2. säger:

  Superfint! Passade din fint solbrända hy:D
  Egengjort förkläde kanske du kan säga?:)
  Kram<3

 3. säger:

  Vad fint det blev 🙂 Betyder detta att du ska börja grilla på allvar, eller är förklädet egentligen till Håkan? hehe 😉
  Jättesött blev det 🙂
  puss puss

Kommentarer är stängda.