Allmänt

2,2 grader! Är det vinter eller?

loxymorgon17

 

GAAHHH säger jag bara!!! Idag vete 17 om jag tycker det är någon vidare God morgon!

Inte för att lilleman har väckt mig så jag har fått gå ut med honom i natt, det är sånt man får räkna med när man har djur och dom blir dåliga. Men däremot vad jag såg när jag var uppe i natt – eller snarare tidigt i morse.
Runt 5-tiden var jag nämligen ute och sprang och när jag kom in igen så kastade jag en blick på termometern eftersom jag kände att det var mer än lovligt kallt ute. Och det kan man ju säga att det var… 2.2 grader!! I JUNI?!!
Och det värsta är väl inte att det är kallt, just för egen del. Det värsta är att jag kanske har förlorat en stor mängd, kanske alla, av mina plantor som jag har jobbat så himla mycket med och förodlat här inne ända sedan slutet av mars. Nu har dom ju stått i växthuset i ett par veckor, men det är ju ett kallväxthus, så där ute var det ändå bara 2,4 grader i morse. Den enda fördelen är ju att dom skyddas mot vind och eventuell frost (ja, nu blir jag baskemig rädd för det också, jag som var säker på att risken för frost var över) men frågan är – har dom här små ömtåliga pytteplantorna klarat den här kylan? Det återstår att se. Men en sak är ju säker i allafall: Inte ett år till utan värme i växthuset! Det här har ju varit värsta stressmomentet.

Jag fattar inte hur folk orkar med att hänga upp hela sin existens på något som är helt beroende av något så nyckfullt som vädret?! Till exempel vingårdar. Eller som jag fortfarande har i färskt minne – en sommar när jag var ute hos min syster och svåger och vi slet som galningar för att hinna få in allt hö innan regnet kom och förstörde skörden.

Vi klarade det nästan. 😛 Lite blev kvar ute på fälten, men sista lasset stod jag högst upp på och täckte med pressenningar, lakan, överkast…haha! Allt vi bara kunde få tag i för att rädda det vi hade tagit in, för att hinna få in det i stallet. Vilken pärs det var! 😀

 

Hur i hela friden kom jag in på det här?? *s*

 

Men då kan jag ju lika gärna fortsätta i samma spår och lägga upp ett par bilder på något som gör mig på gott humör i dag i allafall. 😀

 

tessdjur5

 

Underbara söta Galeyah med sin mor Geisha ute i trädgården. 😀 Kan man bli annat än på strålande humör när man ser något sånt här?! =))

 

cutecolorsbalicon52

 

Men nu ska jag ta min egen lilla sötnöt ut på en liten morgontur och se om han är lite bättre i magen idag. Sen ska han få en dos Diarsanyl igen, och lite risavkok. Stackarn, han är säkert jättehungrig, men han får tyvärr fasta ett tag till, tills jag ser att det verkar okej.

 

Hoppas ni får en fin dag alla! Nu har termometern jobbat sig upp till maffiga 6,4 grader här…Wow! Då kanske man kan gå ut utan vinterjacka idag… 😉

Må så gott alla och på återseende lite senare!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(7) kommentarer

 1. säger:

  Ja det är ju inte klokt hur vädret är:/ Herrejösses liksom i lördags och söndags var det 30 grader och sol, ”poff” sa det också var det 25 grader kallare och regn:( Det är så man vill gråta nästan:P Dock verkar vi ha lite hopp för lite sol här idag, temperaturen tror jag inte är så hög tyvärr, kanske som hos dig.

  Vad synd med dina plantor!:( Dem skulle/kommer säkert bli jättefina om inte vädret förstår dem, du verkar ju ha en fallenhet för allt möjligt pyssel och jag kallar blommor för pyssel:) Man pysslar ju;)

  Galeyah och Geisha är ju sööötisar AB:D Hur gulliga som helst, häftigt att få se en så nyfödd fölis:) Glad att jag får vara med och ta del av något så vackert:)

  Ojoj hoppas du kan läsa min röriga kommentar;P
  Kram,ha en jättebra Nationaldag. Ska du hitta på något roligt?

 2. STORT TACK för att du grattade mig på min dag igår!!! Hinner inte riktigt läsa ditt inlägg idag, men gör de såfort jag får tid.. kram och hoppas du får en bra dag

 3. säger:

  Det är svinkallt här med. Folk som har mössa på sej!

  Sängen, visst är den fiiin! Den är svart och vitt. Vi har dom färgerna i vårat vardagsum med!

  Har lagt upp nya bilder!

  Kram

 4. SISTA CHANSEN ATT VINNA REDKEN PRODUTER I MIN BLOGG IDAG!

 5. säger:

  Ja fy va kallt det va imorse när jag va ute med Revo kl 05,45
  brr 3+ bara I JUNI
  skit väder o nu är det inget vidare heller =(
  Tur attt man har en vinterjacka kvar framme =)
  Skönt att Loxy är bättre.
  Kram

 6. säger:

  Vädret suger:(

 7. Maria säger:

  Jo att det var kallt märkte vi eftersom vi sov ute i tält! på Sweden Rock. Många filtar och tröjor blev det i sovsäcken…
  Hälsa min far så gott!
  Kram

Kommentarer är stängda.