Pyssel & handarbete

Pysseltips – Söt skylt till köket!

mykitchenkollage1

 

Hej på er därute!

 

Hoppas ni har haft en fin dag, trots att man inte kan njuta av något direkt juniväder. Här hemma har vi haft en hemmadag igen, förutom de små behövliga kisseturerna, för Loxy har inte frisknat till ordentligt ännu. Han hade fortfarande dålig mage i morse och har fastat idag, så han är naturligt nog väldigt trött idag, förmodligen både på grund av fastan och magsjukan. Så förutom en trevlig fika med mamsen som kom upp en stund på förmiddagen, så har vi bara tagit det lugnt idag, lilleman och jag.

 Medans han har sovit har jag sysselsatt mig med lite pyssel till köket. 🙂

 

mykitchen1

 

När jag var på loppis för ett tag sedan, så såg jag något liknande den här skylten för köksväggen och blev sugen på att prova att göra något sånt själv. Så Håkan sågade till en träplatta till mig och sen gick jag loss med tyger, blommor och pärlor. 😀

 

Jag har inte fotat något under tiden jag pysslat den här gången, men det jag har gjort är att klä träskylten med ett vitt tyg. Sen ritade och skar Håkan ut bokstavsmallar till mig som jag sedan använde för att få ut bokstäverna i rosablommigt tyg – för övrigt samma tyg som jag sydde mitt första köksförkläde i. =)) Bokstäverna har jag sedan limmat fast på bakgrundstyget med textillim.

De vita blommorna i mitten är tygblommor på band som jag klippt av tre stycken ifrån, och de rosa blommorna uppe på kanten är en slaktad ljusmanchett. 😛 För att inte den tråkiga mittdelen i blomman skulle synas, så limmade jag fast en pärla i mitten av varje blomma.
Sedan tog jag ett spetsband som jag rynkade och sydde ihop med en enkel raksöm för att sedan limma fast det runt kanten på skylten med textillim. Sist av allt limmade jag fast två små vita rosetter längst ner på nedre kanten utåt sidorna och häftade fast ett tunt vitt ”sidenband” bakpå skylten som upphängning.

 

Nu hänger min nya lilla köksskylt över spisen i mitt vita kök med rosa detaljer där den gör sig jättefint. Speciellt med matchande förkläde som hänger på en krok på väggen. 😀

 

Och jag har haft en riktigt trevlig pysseldag medans jag har vakat över min trötta lilla älskling. 🙂

 

cutecolorspixieline1

 

Nu ska jag ta och titta till kycklingfilén som jag håller på att koka till lilleman. Det blir en liten liten gnutta kyckling med morotspuré och kokt ris ikväll och så får vi se hur hans mage reagerar efter det. Jag hoppas verkligen att det går bra så han inte blir dålig igen.

 

Ha en fin lördagskväll alla och må så gott!

Vi ”ses” i morgon, eller kanske redan ikväll om det inte är nåt bra på tv… *s*

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

 1. säger:

  Va fint det blev.
  Du är så pysslig av dig =)
  Längtar efter att min symaskin ska bli klar
  så jag oxå kan börja pyssla =)
  Kram vännen

Kommentarer är stängda.