Jag bjuder er på Dagens recept innan jag kilar ner till min mor. 🙂
Det blev en Silviakaka idag. Lättbakad och kräver väldigt lite ingredienser. En av mina absoluta favoriter, som min mamma alltid bakade när jag var yngre. Nu har jag fått hennes recept och här kommer det för er som vill prova att baka denna supergoda kaka. 😀
Silviakaka
Du behöver:
2 stora ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Glasyr:
50 g smör
1/2 dl socker
1 äggula
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en rund form med smör och ströa med ströbröd.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
4. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och rör försiktigt ner det i ägg/sockersmeten.
5. Häll på det kokande vattnet och rör det till en jämn smet.
6. Häll smeten i den smorda formen, och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Glasyren:
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör i socker och äggula.
Häll glasyren över den avsvalnade kakan och strö till sist över kokos.
Lycka till!
Nu kilar jag iväg. Är tillbaka lite senare! 🙂