Personligt

Nattvaka…igen!

kvallstankar1

 

Jisses! Dessa vaknätter!

Ja, då satt man här igen… Toktrött när jag gick och lade mig, somnade på två röda – och så klarvaken igen efter inte ens en timme.

Egentligen skulle jag väl använda tiden till att fixa i ordning saker som ska kopieras från laptopen till mini-pc’n, eftersom den förstnämnda ska in på lagning – plastramen har släppt runt skärmen och jag får inte fast den på egen hand. Men det har jag minsann inget ork för. Sätter jag igång med något så slocknar jag hela tiden, framför datorskärmen, över en tidning osv. Men inte i sängen… Man kanske skulle prova att lägga sig i soffan i stället och se om det blir någon skillnad där..

 

Hur som helst så är det en riktigt skön natt att vara vaken på om man nu ändå måste.. 🙂 Då kan man ju ändå göra det lite mysigt för sig ute på balkongen, med tända ljus och en fleecepläd över fötterna, uppkrupen i en av balkongstolarna. Det är en sån där enormt tyst natt där man nästan tycker att man hör tystnaden. Men lyssnar man riktigt noga så märker man att det faktiskt är full aktivitet ute i skogen. Över bäckens tysta porlande  hör jag prasslandet från en nattfågel som tyst flyger förbi med ett susande ljud från vingarna. Lite längre in i skogen hör jag ett lite tyngre knäppande i grenarna på skogsbotten.. ett rådjur ute på nattvandring?

Jag minns förra sommaren när jag satt ute en natt.. Då höll jag på att skrämmas ihjäl en gång när en råbock helt plötsligt började tokskälla precis under balkongen. Men när jag hämtat mig en smula så upptäckte jag road att han var oerhört lätt att trigga. 😛 Varenda gång jag visslade en tyst liten signal, så löpte han nästan amok här nere på gräsmattan och skällde upphetsat tillbaka på mig. *s* Vi höll på en lång stund att vissla och skälla fram och tillbaka på varandra innan han frustrerad satte av in i skogen igen med ett brakande. Jag hörde  honom lång tid efter att han försvunnit. 🙂

 

Men i natt är det lugnt här nere. Inget skällande från rådjur eller hoande från några nattugglor. Bara lite prasslande och knakande då och då, som berättar att det inte är tomt därute.

 

Nu ska jag göra ett försök att få mig lite sömn igen. Förhoppningsvis dyker jag inte upp här mer i natt. 😉

Hoppas ni sover gott därute alla, och får en fin sommarmorgon när ni vaknar.

På återseende då!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. åh, vad jag känner igen mig! (skratt)
    Man är så trött att man knappt vet vad man heter, lägger sig i sängen på kvällen och somnar. Ca 1 timmer senare, vaken och kan inte sova… (fniss)

    Ja, vad gör man… Kan ju inget göra! Vi har ju så liten lägenhet, så jag kan bara ligga kvar i sängen, annars stör jag. Men när vi får större, då kan jag gå upp, kolla på tv eller nått annat.

    Sen är man toktrött igen, somnar till och sen knappt 1 timme senare så ringen klockan…dax att gå upp. Då är man så trött att man benen är som kokt spagetti, ögonen vill inte öppnas, osv…. Uch, varför ska de va så?!

    kram och hoppas ni får en bra dag trotts allt.

Kommentarer är stängda.