Allmänt

Första stoppet i Laxå

harno21

 

Hej hej på er!

 

Då har vi haft första fikastoppet som blev strax utanför Laxå.

Jag har varit helt slut de första två timmarna i bilen efter en sömnlös natt, en intensiv morgon och resfeber till tusen. *s* Vi skulle starta klockan 06.00 var det tänkt, men kom inte iväg förän en halvtimme senare. Det är alltid mer att göra än man tror, och det var såna saker som inte gick att fixa klart i går kväll, som att koka kaffe, fylla Loxy’s termos med friskt vatten..m.m.

 

Men vi lade upp det så att Håkan bar ner packningen i bilen, och jag gjorde resten. Och det var en fullkomligt orättvis uppdelning – mot stackars Håkan.. *skratt*

Bilen är precis knökfull med resväskor, bagar och kassar, och utav dem har Håkan sin lilla bag från försvaret, en väska är packad med färdkosten – resten är mitt och Loxy’s. 😛

Man skulle kunna tro att vi ska vara borta en månad minst..*s*

 

harno31

 

Hur som helst – första stoppet blev som sagt utanför Laxå, på ett jättemysigt ställe utefter vägen precis vid en sjö. Det blev bara kaffe och bullar nu, lunchmackorna sparar vi till lite senare.
Solen var framme av och till och värmde riktigt skönt, men det blåste som attan, så varenda gång den gick i moln blev det riktigt kyligt. Men det var ändå jätteskönt att komma ur bilen en stund och piggna till med lite kaffe. Och Loxy var förstås överlycklig som fick rusa omkring, dock i flexikopplet, en stund. Men det är annars inga problem med honom i bilen. Han ligger och sover och håller koll på mig om vartannat i sin bur och har det nog skönast av oss alla tre. 😉

 

Det var en hel del folk som hade stannat vid det här raststället, och våra närmaste bordsgrannar var det här gänget… 😀

 

 harno11

 

Loxy satte nästan i halsen när han såg den där megastora ”hunden”…haha! Men det var en riktigt mysig syn, och så gott för den där lilla knodden att få sträcka på benen och beta lite innan han skulle lastas på igen. 🙂

 

Sist ut ett par foton ifrån den vackra omgivningen.

Vi ångrar verkligen inte att vi tog med oss eget fika den här gången. Andra resor har vi alltid stannat på fik utefter vägen, och köpt svindyra svettiga små ostmackor och bränt kaffe som man har suttit och kastat i sig vid nån uteservering med massa getingar i överfyllda papperskorgar.
Jaja, riktigt så illa har det väl inte alltid varit, men det här var hur som helst tusen gånger bättre! 😀 Nu får vi se om vi hittar ett lika mysigt lunchställe också. =))

 

harno41

 

harno51

 

Nu ska jag ta mig en liten paus här, det är supersvårt att se nånting på skärmen i solljuset. Men jag ska försöka återkomma lite mer under resan, kanske efter lunch eftersom vi beräknar att vara framme i Härnösand runt 18-tiden.

 

Ha en fin dag alla, och på återseende lite senare!

 

//Indra – bloggar från bilen.. 😀

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

 1. Ni verkar ha god tur med vädret:)

 2. ser jätte mysigt ut… ha de bra, kram

 3. Marie säger:

  Hej! Jag snubblade in här när jag sökte på min hemort Laxå. Stället ni stannade på heter Borasjön och om ni nästa gång svänger av till vänster strax innan parkeringarna om ni kommer från Sthlm, så kommer ni till en mysig kaffestuga med lite lunchalternativ. Det mest fascinerande är ändå historien om platsen och den gamla klosterruinen. Ramundeboda och Borasjön har varit rastplats för resande så långt tillbaka man kan hitta… Googla Antoniterkloster och Ramundeboda. 🙂 Kung Valdemar satt och spelade schack med en munk när hans här förlorade slaget vid Hova 1275. Ja, det finns mycket… Bron ni äkte över strax efter rastplatsen (fron sthlm mot gbg räknat) är gränsen mellan Närke och Västergötland. Till vänster, mot sjön sett, syns en gammal bro. Över denna gick Eriksgatan och här bytte kungen vakter eftersom varje landskap bidrog med sina vakter. Välkommen att stanna till igen! 🙂

 4. Cherlindrea säger:

  Hej Marie och tack för mycket intressant information! 😀 Sånt där tycker jag är jättespännande, och även om jag tyckte stället var oerhört vackert, så visste varken jag eller min sambo något om det, så det var roligt att få höra. Tack också för tipset om kaffestugan. Såna där ställen brukar vara de mysigaste att stanna på när man är ute på långresor, och vi åker ju denna vägen ett par gånger per år. Så nästa gång ska vi testa ditt tips.
  Jag har själv bott i Örebro i flera år, men känner dock inte till trakterna runt Laxå så mycket, så det var verkligen roligt att få höra lite historia. Det verkar vara ett stort intresse för dig eftersom du verkar så bra på traktens historia.

  Roligt att du tittade in här till mig. Kom gärna tillbaka och ”hälsa på” igen. 🙂

  Mvh//Indra

Kommentarer är stängda.