Allmänt

Loxy fick värmeslag!

jag-o-lilleman1

 

God kväll på er alla!

 

Förlåt att jag inte har uppdaterat angående Loxy idag, men jag har haft såpass mycket att jag inte kunnat sätta mig vid datorn.

Loxy blev nämligen snabbt sämre fram emot middagstid och det var bara att kontakta vetten. Efter många om och men kom vi fram till att Lilleman helt enkelt (inte så enkelt kanske, men ändå..) fått värmeslag. Jag var ju väldigt orolig för honom igår när han blev så varm, men trodde inte att det gått så långt som det tydligen gjort. Det är så himla lätt med de här små hundraserna, och eftersom jag heller aldrig sett en hund med värmeslag förr, så hade jag ju inga referenser.

 

Hur som helst så var det några intensiva timmar med att kyla ner honom, få i honom vätska – han visade tydliga tecken på uttorkning, och det är egentligen inte så konstigt. Han dricker otroligt dåligt och jag får nästan alltid truga på honom vatten. Nu fick jag duscha honom i svalt vatten i badkaret, svepa in honom i våta, kalla handdukar och ge honom vatten med spruta för att få i honom vätska. Efter en liten stund kom Håkan hem med vätskeersättningen från Djursjukhuset – Rehydration Support/Electrolyte instant – som jag doserade upp och har gett honom sedan dess. Han blev avsevärt piggare nästan med en gång, men jag har ändå fått order att hålla honom i stillhet, borta från sol och värme och hoppa över promenaderna.

 

jag-o-lilleman2

 

Det här har helt klart varit en av de jobbigaste dagarna jag har haft på länge. Man blir ju sjukt orolig när sånt här händer, och ändå måste man ju hålla sig lugn och sansad för Loxy’s skull. Men enligt vetten så är det många hundar som drabbats de här varma dagarna. Varken människor eller djur är vana vid den här höga värmen, och det är så lätt hänt att man torkar ut eller blir för varm.

 

Nu ska vi i allafall krypa i säng här, och förhoppningsvis få lite välförtjänt vila både Loxy och jag. Vi åker till min syster i morgon om inte Loxy är dålig, men som det ser ut nu så är det på väg åt rätt håll, och det blir en lugn vistelse för lilleman där. Inget bus ute i trädgården i solen tyvärr. Men vi får det säkert jättetrevligt ändå, även om vi får hålla oss i stillhet och skugga lite mer, Loxy och jag. 🙂

 

Hoppas ni har haft en skön dag i allafall, och får en god natt!

Jag tar med mig mini-pc’n såklart, så jag återkommer i morgon – förhoppningsvis med lite roliga foton från min systers gård.

 

jag-o-lilleman3

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(5) kommentarer

 1. säger:

  Ojdå, lille killen! 🙁

  Hoppas nu han snart är sitt vanliga jag igen!

  kram kram

 2. säger:

  usch..stackars lillen!
  Värmen e lite läskig ibland..

  Trevlig helg på er!

 3. säger:

  Stackars lilla killen 🙁 inte lätt att vara så liten och bli dålig. Hoppas att han mår bra nu och du med Indra! 🙂

  Kramar

 4. säger:

  vad bra att du såg det i tid! Han återhämtar sig fint fint.
  sov sött 🙂

 5. Nej men lilla gubben:(<33 Så pyrig han ser ut! STackars liten! Hur mår han nu?
  Kramkram<3 Hälsa söööta vovven:)

Kommentarer är stängda.