Allmänt Mat & Bak

Kräftor, Panna Cotta och en supermysig kväll med vännerna!

kraftkvall1

 

Ja, inte i kväll då, men i lördags kväll. 🙂 Jag tog nästan inga foton alls under kvällen. Inga när vi satt och åt, bara ett på dukningen innan kompisarna Jonas och Virre dök upp. Först vid efterrätten kom jag på att jag hade en kamera. *s*

Det var i allafall en supermysig kväll och vi hade jättetrevligt! Kanongott med kräftor förstås, som alltid. 😀
Förutom räk- och ostpajen, så hade vi även lite olika röror till som jag hade fixat ihop under dagen, röror att doppa kräftor eller bröd i. Jag tog inga kort på rörorna, men recept på dem kommer i morgon. Ett par av dem skulle nog vara supergoda till till exempel bakad potatis.

 

Däremot kom jag ihåg att knäppa ett par bilder på efterrätten innan jag ställde in den i kylen tidigare.

 

pannacotta1

 

Jag gjorde en Panna Cotta med vanilj och vit choklad.

Efter att den fått svalna och stelna en stund i kylskåpet, skedade jag på lite av min hemkokta hallonsylt. Uppe på den spritsade jag ut ett lager jordgubbsmousse med riven lime i, och avslutade med att riva lite mörk choklad på toppen.

 

Det blev riktigt gott även om jag som vanligt gjorde alldeles för stora portioner. *s* Jag måste försöka mäta upp lite bättre nästa gång. 😉

 

I morgon kommer resten av recepten från helgen, plus fotona från vår mc-tur till Alboga gård i går.

…Och mina två fina inköp där. 😀

 

Ha en fortsatt fin kväll alla och sov så gott när det blir dags.

 

pannacotta2

 

Ett litet tips! När du gör Panna Cotta, prova att använda gelésocker i stället för gelantinblad. Det är mycket enklare och går dessutom mycket snabbare, så du svänger lätt ihop en god efterrätt med kort varsel.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...