Pyssel & handarbete

Dagens pyssel – Lyckönskningskort!

kort1

 

Hej där ute!

 

Nu är jag äntligen klar med mitt dagsprojekt! 😀 Fyra timmar tog det att göra och jag har i princip inte rört mig från arbetsbordet sedan jag satte mig där klockan nio i morse. *s* Men roligt har det varit och jag tar risken att visa upp det för er, för jag misstänker att brudparet har en hel del annat att göra idag, så här dagen före sitt bröllop, än att sitta och läsa bloggar. 😛 Förhoppningsvis i allafall.. *s*

 

Jag bestämde mig för att göra ett lyckönskningskort i rosa och guld med lite vita inslag. Hur tycker ni det blev? Duger det till bröllop fast det är hemmagjort?

kort2

 

Grunden till kortet är ett styvare papper i rosa nyanser som tonar ner från mörkare rosa till nästan vitt. Pappret är rektangulärt och vikt till ett dubbelkort. På varje enskild sida har jag limmat på en ruta av tunt, rosa handgjort rispapper och kantat det med gulddetaljer.

 

kort3

 

På den vänstra sidan har jag satt två små rektangulära bitar av samma papper som grundkortet och kantat även dem med ”guldkedjor”. All text på kortet är gjort med ”gnuggisar” i vitt. Samma sak har jag gjort med första sidan – eller framsidan – av kortet.

 

kort4

 

På den andra sidan av uppslaget har jag gjort en liten ficka för ”bidrag till bröllopsresan”, som stod på önskelistan. 😀

 

kort5

 

Baksidan av kortet har fått samma rosa rispapper som övriga sidor men en mer kvadratisk form, och även den kantad med ”guldkedjor”.

Dekorationerna som jag har använt till det här kortet består av tunna, guldfärgade ”stickers” med en skimrande metallisk yta. Dom är nästan lite ”elastiska” eller töjbara, för att kunna formas som man vill, över hörn och liknande.

Det var väldigt svårt att fota kortet på grund av de ljusa färgerna och glansen i gulddekorationerna. Men lite ser man ju i allafall. 🙂 Det var hur som helst ett otroligt roligt kort att göra! 😀 Pilligt så klart, men det är ju sånt jag tycker är kul. 😉

 

Nu ska jag bara göra klart det sista innan det åker ner i ett kuvert. Ett tunt rosa organzaband ska binda ihop kortet och på rosetten ska jag fästa ett par vita pyttesmå tygrosor. Tror jag i allafall.. *s* Det är tanken, men jag får se hur det blir när jag pysslat ihop det. 🙂

 

Ha en fortsatt fin dag alla, och på återseende lite senare!

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(6) kommentarer

  1. Jättesnyggt!

  2. säger:

    Gud så fint, vad duktigt du är!

  3. Wow, så fint!
    Du är så himla duktig & pysslig. Jag hade blivit otroligt glad för ett så fint hemmagjort kort, känns så mycket mer personligt!

  4. säger:

    Kortet var helt otroligt! Jag är fortfarande lika imponerad när du gör saker för det ser ut som något jag skulle lägga tillbaka på hyllan i affären på grund av att det är för dyrt 😉 Jättefint var det 😉 men det var synd att du förlorade glaskupan..var det den som ” en cupcake” fick plats i som du skrev?

    Usch så jobbigt det här med lille Loxykillen 🙁 Fick han ingen genom undersökning förra gången han var där? Fast då röntkar dom kanske inte..hade nog varit bra, men det är aldrig roligt 🙁
    Kramar

  5. säger:

    Jätte fint kort. Jag skulle också bli glad över att få ett så fint kort:). Man förstår hur mycket tid den personen har lagt ner på arbetet.

  6. säger:

    Super fint kort, vad duktig du är!! Dom blev säkert överlyckliga för det du har gjort.

Kommentarer är stängda.