Mat & Bak

Dagens recept – Underbar ugnsrätt med dijonsenap!

senapskyckling1

 

YES! Den här gången lyckade jag! 😛

 

För några dagar sedan så berättade jag att jag hade fått ett middagsrecept av kompisen Veronica som jag skulle lägga upp här om det blev lyckat. Det blev det inte… *Skratt*

Jag har nog inte misslyckats så kapitalt med en middag på flera år som jag gjorde med den rätten. Den brändes vid totalt, såsen (som det skulle bli mycket av enligt Veronica) existerade inte ens, den var helt bortkokad och det enda som återstod var lite sörja uppepå de stackars kolbrända små köttbitarna. Jisses, säger jag bara! Haha! Men nu har jag testat igen, och idag lyckades jag äntligen! 😀

 

Den här rätten är superenkel, så jag begriper inte vad som hände egentligen. Jag har en ny ugn som jag inte riktigt kan ännu, det kan ha varit det som inte stämde. Men idag sänkte jag värmen, kortade av tiden och ställde formen längre ner i ugnen. Det funkade med min spis i allafall. =))

 

Receptet gällde egentligen kött i någon form, fläskfilé, benfri kotlett eller något annat lämpligt för ugn. Jag tog skinkschnitzel och kotlett sist, som jag skar i mindre bitar. Idag tog jag kycklingfilé i bitar och det gick precis lika bra.
Bitarna av valfritt kött eller kyckling läggs ut i botten av en ugnsfast smord form. Sedan tar man 5 dl grädde, 2dl créme fraiche, 3 matskedar dijonsenap och ca 3-4 matskedar soya och vispar ihop i en bunke. Blandningen häller man över köttet/kycklingen i formen och sätter den sedan i ugnen i 250 grader i ungefär en timme. Jag sänkte alltså värmen idag, till ca 220 grader, och lät den stå inne i drygt 50 minuter. Man får kika lite på köttet så att man är säker på att det är klart om man experimenterar med tiden. Men kycklingen var helt färdig och idag fick vi ordentligt av denna sjukt goda sås som kokade bort sist. *s*

 

Servera med kokt potatis och valfria grönsaker. Och ett tips; Svart vinbärsgéle är sjukt gott till! 😀

Det här är en maträtt som jag absolut tycker att ni ska prova! Det är inte mycket ingredienser och inga kryddor, eftersom senapen är såpass smakrik och dessutom salt. Det går toksnabbt att göra den och sen sköter den sig själv i ugnen. Det här kommer definitivt att bli en ny favorit här hemma – nu när jag lyckats få till det. 😉

 

Tack för receptet Veronica! cutecolorsanibear133

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. veronica säger:

    FLINAR gott….<3

Kommentarer är stängda.