Allmänt Djur

Råttan Basil

rats1

Ett roligt minne väcktes hos mig när jag såg den här bilden. 😀

 

När min lillasyster Tess var liten så var hon tokig i råttor. *s* Från början hade hon två – Ricky och Ratalja, och det var väl okej. Jag menar, hur många ungar har inte haft ett par möss, råttor eller liknande nångång.

Men så var vi ute på Orust en helg och hälsade på mina katters uppfödare. Och därhemma i en bur satt det en gammal, megastor och skabbig råtta vid namn Basil. 😛

Han hade det inte alltför roligt där i sin bur, med 20-talet katter som smög omkring buren och Marita, som uppfödaren hette, hade inte så  mycket tid över längre för honom. Så det slutade med att Basil fick följa med min syster hem och flytta in hos Ricky och Ratalja.

Han hamnade i råttornas himmelrike!

 

Efter bara några veckor hade Basil sått sin vildhavre både här och där, och Tess tre råttor hade blivit ungefär 60-70 råttor. Jag räknade dem aldrig. Gamla Basil trillade till sist av pinn, men hans sista tid hos min syster var nog den lyckligaste tiden i hans liv.
Dock, till slut hotade mamma med att ringa Anticimex. *s* Min syster fick sålt några till djuraffären här i stan, ormmat förmodligen. Men hon hade fortfarande massor av råttor kvar.

 

Nu får vi betänka att min syster inte var speciellt gammal, men jag tror ändå att hon var ganska medveten om vad hon gjorde. *skratt*
På den här tiden brukade hon vara mycket ute hos en tjej på hennes hästgård. Hon flyttade även ut dit senare. Och så kom hon på att därute, i stallet, fanns det ju faktiskt en massa kompisar till hennes små skötebarn. Så hon packade alla råttorna i en låda, tog tåget själv ut till den här hästgården och släppte ut alla sina små gullungar i stallet.

 

Eftersom hon aldrig berättade för stallägaren att hon minsann visste om varför hela stället helt plötsligt blivit invaderat av råttor, så var hon nog ganska medveten om att det här inte var riktigt vad en stallägare gillade. 😉

Hur som helst så är det nog ganska klart att råttorna därute på den gården har sitt ursprung bland tamråttorna, och framför allt så är dom alla efterträdare till Råttan Basils stolta arv. 😀

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...